Home / Ειδήσεις / Φωτιά στη Μόρια: Σε βίντεο ο εμπρησμός της δομής

Φωτιά στη Μόρια: Σε βίντεο ο εμπρησμός της δομής

Η δράση των εμπρηστών της Μόριας καταγράφηκε σε βίντεο που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι μετανάστες- εμπρηστές ανάβουν πολλές και διάσπαρτες εστίες. 

Ένας από αυτούς κρατάει χαρτόκουτο και προσπαθεί να μεταφέρει τη φωτιά σε πολλά και διαφορετικά σημεία. 

Έξι ημέρες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τη δομή της Μόριας η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε έξι άτομα.

Δύο εκ των συλληφθέντων μάλιστα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι που είχαν μεταφέρθει μετά τα γεγονότα σε δομή της Μακεδονίας.

“Συγχαίρω την ΕΛΑΣ, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, που έκανε μία πολύ σοβαρή δουλειά και συνέλαβε τους υπαιτίους. Ταυτόχρονα διέψευσε όλους εκείνους που έκαναν σενάρια και βάσιμες υποθέσεις”, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. 

Από το απόγευμα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία. 

Με αυτό το έγγραφο ενημερώνουν πρόσφυγες και μετανάστες να προσέλθουν στη νέα δομή και μάλιστα υπογραμμίζεται ότι μόνο έτσι θα μπορεί να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους”. 

Παρά τις εκκλήσεις αρκετοί είναι εκείνοι που αρνούνται να το κάνουν. 

Στο νέο καταυλισμό μόνο ένα μικρό ποσοστό προσφύγων και μεταναστών έχει στεγαστεί, καθώς, μία  ομάδα μεταναστών τους εκφοβίζει καλώντας τους να μείνουν στους δρόμους προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ευρώπη να τους ανοίξει τα σύνορα.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε σε όσους είναι έξω από το καμπ πως οι συνθήκες είναι κακές. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. 

Πολλοί μετανάστες ειδικότερα, δεν αντιλαμβάνονται τα απορριπτικά έγγραφα τα οποία δεν τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο καταυλισμό έχουν μπει περίπου 1000 άτομα, ενώ οι αρχές έχουν καταγράψει 31 κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr