Home / Ειδήσεις / Φρίκη: Κρέμασαν ζωντανό σκύλο στην Κερατέα – Ήταν σκελετωμένος και τον «έτρωγαν» οι μύγες

Φρίκη: Κρέμασαν ζωντανό σκύλο στην Κερατέα – Ήταν σκελετωμένος και τον «έτρωγαν» οι μύγες

Της Σταματίνας Σταματάκου 

Οι καθημερινές φρικτές κακοποιήσεις δεν έχουν τέλος. Χθες βρέθηκε στην Κερατέα κρεμασμένο ένα σκελετωμένο σκυλί που το έτρωγαν ζωντανό τα έντομα, μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα ήταν και παιδιά δημοτικού. Το σκυλί διεσώθη από το Φιλοζωικό Σωματειο ΠΡΟΚΡΙΣ. Το SKAI.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΠΡΟΚΡΙΣ, Δήμητρα Βασιλόπουλου. 

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά δεν είναι πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπη με ένα τέτοιο περιστατικό: «Στα 9 χρόνια που ασχολούμαι ως πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου, ως εθελόντρια και ως πολίτης της περιοχής που μένω είναι μία απο τις πολλοστές  φορές που είδα κτηνωδία στο τόπο που μένω». Εξήγησε ότι «μας κάλεσαν να ξεδέσουμε ένα σκυλάκι κάποιοι άνθρωποι που απλά πήγαν να δουν τις ελιές τους. Όταν πήραν τηλέφωνο δεν περίμενα ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, με αυτό το θέαμα!». 

Περιέγραψε στο SKAI.gr που και πώς βρέθηκε κρεμασμένο παρουσία μάλιστα τριών μικρών παιδιών: «Ένα σκυλί σε ένα ερημικό μέρος, κάτι ανάμεσα σε δάσος και αγρό, κρεμασμένο απο κλαδί σχίνου, με δυσκολία κρατούσε το κεφάλι όρθιο. Το έτρωγαν οι μύγες. Οι άνθρωποι που μας υπέδειξαν το σημείο είχαν μαζί τους 3 μικρά παιδιά δημοτικού. Πώς ένιωσαν και τι θα θυμούνται; Και ποιος να τους απαντήσει και τι να τους πει στην ερώτηση; Ποιος το έκανε; Γιατί το έκανε;». «Όταν το ξεδέσαμε χρειάστηκε σουγιάς. Βλέπετε εδώ ο σουγιάς έσωσε το ζώο, ενώ ένας άλλος κάποιο άλλο προ ημερών το μαχαίρωσε», σχολίασε η πρόεδρος του σωματείου. 

Μετά τη διάσωσή του μας περίγραψε: «Το σκυλάκι αφέθηκε στα χέρια μας. Το κορμάκι της ήταν παγωμένο, έτρεμε και το πρωτο που καναμε ηταν να της δώσουμε νερό και να την τυλίξουμε σε κουβέρτα. Ήταν τόσο σφιχτή η θηλιά που την έπνιγε. Ήταν ένα αποστεωμένο πλάσμα ούτε 10 κιλά. Μεγάλη σε ηλικία. Ήθελε να σωθεί, μας κοίταζε στα μάτια, περίμενε να δει τι αλλο θα της συμβεί. Θέλω να πιστευω οτι θα παλέψει κι εμείς μαζί της». Η κ. Βασιλόπουλου απευθύνει έκκληση μέσω του SKAI.gr να βρεθεί ο δράστης: «Μακάρι να βρίσκαμε τον ένοχο αλλά δυστυχώς πάντα κάποιος κάτι ξέρει αλλά δεν μιλάει! Λυπάμαι όταν η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί δυνατή απο ολα αυτά που μας πλήττουν και κάποιοι άρρωστοι δολοφόνοι με όλη την σημασία της λέξεως δεν ξέρουν που να ξεσπάσουν και παραμένουν μονίμως ατιμώρητοι. Όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε μπορεί να ενημερώσει το Φιλοζωικό Σωματείο ΠΡΟΚΡΙΣ». 

«Ας βοηθήσουμε όλοι την Αργυρούλα, όπως ονομάσαμε την σκυλίτσα που βρέθηκε κρεμασμένη. Πρέπει να δει οτι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Το σκελετωμένο της κορμάκι να νιώσει το χάδι και τα ματάκια της να νιώσουν ξανά εμπιστοσύνη», σήμα σε η κ. Βασιλόπουλου. Αν θέλετε να βοηθήσετε υιοθετώντας και σώζωντας για πάντα την ταλαιπωρημένη σκυλίτσα ή αν θέλετε να την φιλοξενήσετε ή έστω να προσφέρετε κάποια οικονομική βοήθεια για την τροφή, τις εξετάσεις, την φροντίδα και την ανάρρωσή της μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6974521052 ή με το email dimitra1973@hotmail.com. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr