Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Φρένο στα σερί των νικών η ΑΕΚ..

Φρένο στα σερί των νικών η ΑΕΚ..

Από το 89-65 στο Abdi Ipekci (21/10) ως την αποψινή μάχη με τη Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ μεσολάβησαν 9 σερί νίκες για την ΑΕΚ στο Eurocup και την Basket League.

Έπειτα, λοιπόν, από περίπου ένα μήνα που μετρούσε μόνο ροζ φύλλα, η “Ένωση” ηττήθηκε από την σαφώς ανώτερη Γαλατά με 73-86 και έπεσε στο 4-3 στον ΣΤ όμιλο του Eurocup, ενώ οι Τούρκοι παραμένουν στην κορυφή με ρεκόρ 6-1.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα ενώ 9.000 φίλοι της ΑΕΚ δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Μαζί τους και εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, προεξαρχόντων των Δημήτρη και Γιώργου Μελισσανίδη οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα στο πλευρό του προέδρου της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλου.

Παρ’ όλα αυτά, η “Ένωση” δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπέρβαση κόντρα στη Γαλατά των Ντόρσεϊ, Λάσμε και ΜακΚόλουμ. Ηττήθηκε έπειτα από τέσσερις σερί νίκες στο Eurocup ωστόσο συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στο LAST-32. Η ΑΕΚ έκανε ξανά νωθρό ξεκίνημα (6-20, 8’04”), προσπάθησε να αντιδράσει στην τρίτη περίοδο όμως η ομάδα του Αταμάν κράτησε ως το τέλος το προβάδισμα.  Πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στις αναμετρήσεις με τις Νίζνι (1/12, εκτός), Χάποελ (9/12, εκτός) και Νεπτούνας (16/12, εκτός).

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Γαλατασάραϊ στο ΟΑΚΑ ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Euroleague που είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στην εφετινή διοργάνωση του Eurocup. Οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν το… συνηθισμένο νωθρό ξεκίνημα της ΑΕΚ και “έχτισαν” από νωρίς διψήφια διαφορά. Ο Ετζ έκανε το 0-9 στο 3’33”, διάστημα στο οποίο η “Ένωση” είχε 0/3 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Ο Μαλίκ Χέρστον πέτυχε το πρώτο σουτ εντός παιδιάς της ΑΕΚ στο 5′ (4-11) ενώ η Γαλατά έκλεισε το δεκάλεπτο στο υπέρ της 15-23. Κι όλα αυτά ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 1/8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, όταν οι συνεχόμενοι πόντοι του Μαυροκεφαλίδη και το τρίποντο του Κάρτερ έκαναν το 29-37 στα 4’30” πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ πέρασε την μπάλα στον Λουκά (σ.σ. πέτυχε 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο) και ο σταθερά καλός Μιλόσεβιτς μείωσε σε 37-44 ωστόσο οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 37-46. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν 68% στα δίποντα στο πρώτο μέρους, ήτοι 15/22 αντί των 6/15 της ΑΕΚ που έκανε… κατάχρηση πίσω από τα 6.75 σε αυτό το διάστημα, έχοντας 6/17 τρίποντα. Μαυροκεφαλίδης (14π., 4ριμπ.), Κάρτερ (8π.) και Χέρστον (7π.) κράτησαν όρθια την “Ένωση” απέναντι στην ανώτερη Γαλατά.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με σερί 6-0 για την ΑΕΚ, που μείωσε αρχικά σε 43-50 με τον Χέρστον. O Aμερικανός φόργουορντ πήρε πάνω του την κατάσταση και βοήθησε επιθετικά την “Ένωση” που μάζεψε τη διαφορά και… φλέρταρε με το απόλυτο comeback! O Χέρστον σκόραρε για το 56-58 στο 27’26”, φτάνοντας τους 19 προσωπικούς πόντους, οι 12 εξ αυτών στο τρίτο δεκάλεπτο που ολοκληρώθηκε στο 58-63 για τη Γαλατάσαραϊ με 2/2 βολές του Μίτσοφ έπειτα από το φάουλ του Μιλόσεβιτς.

Η ΑΕΚ πίεσε και προσπάθησε να βρει ρυθμό μέσα από την άμυνά της όμως οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Η “Ένωση έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει μειώνοντας σε 71-79 με τον Κατσίβελη όμως η Γαλατάσαραϊ άντεξε στην πίεση κι έφτασε στη νίκη με το υπέρ της 73-86. Ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ έπειτα από 9 συνεχόμενες νίκες  ωστόσο η ομάδα του Σάκοτα παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης στο LAST-32.

http://euroleague.sport24.gr/

About gus_maverick