Home / Media / Φεύγουν από το Τάε Κβο Ντο οι μετανάστες της Ειδομένης

Φεύγουν από το Τάε Κβο Ντο οι μετανάστες της Ειδομένης

Πραγματικό χάος χαρακτηρίζει την επιχείρηση μεταφοράς των περίπου 2.300 μεταναστών, από την Ειδομένη, όπου βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα λόγω του ότι δεν τους επιτρεπόταν να περάσουν τα σύνορα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του τάε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πρώτο μέρος της, η διαδικασία έμοιαζε απόλυτα οργανωμένη. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι 2.300 αυτοί μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, Σομαλίας, Μαρόκο, Αλγερίας και Μπανγκλαντές επιβιβάζονταν διαδοχικά σε πούλμαν (συνολικά 45) προκειμένου να μεταφερθούν συντεταγμένα στην Αθήνα και στις δομές ανοιχτής φιλοξενίας του Ελληνικού και του Παλαιού Φαλήρου.

Για τη διαδικασία, επιστρατεύτηκαν εκτός από τα 45 πούλμαν και πληρώματα της Άμεσης Δράσης και άλλων υπηρεσιών που λειτούργησαν ως «προπομπός» της μεταφοράς των λεωφορείων στις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις.

Την ώρα, ωστόσο, που η επιχείρηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αμέσως μετά την άφιξη των πούλμαν στο Παλαιό Φάληρο, η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών δεν παραμένει στις εγκαταστάσεις του τάε κβο ντο, αλλά αποχωρεί με άγνωστο μάλιστα προορισμό, δεδομένου ότι δεν λογίζονται ως «κρατούμενοι» και διαθέτουν έγγραφο προσωρινής μετακίνησης που του δόθηκε κατά την καταγραφή τους στα ΚΕΠΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου για τον τελικό προορισμό των μεταναστών που αποχωρούν, γεγονός που φυσιολογικά προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές.

Μέχρι αυτή την ώρα, στην Αθήνα έχουν αφιχθεί τα 23 από τα 45 συνολικά πούλμαν, ενώ άλλα επτά βρίσκονται καθ’ οδόν.

http://www.cnn.gr

About gus_maverick