Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τον περασμένο Μάρτιο να αναβάλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021 λόγω της πανδημίας.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη διεξαγωγή των Αγώνων φέτος, ακόμη και αν τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται και η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για διεύρυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το εάν θα επιτρέπεται σε φιλάθλους να παρακολουθούν αγώνες, ενώ οι κάτοχοι εισιτηρίων που δεν επιθυμούν πλέον να παρευρεθούν έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για επιστροφή χρημάτων.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που διοργανώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Kyodo έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει είτε να αναβληθούν ξανά είτε να ακυρωθούν λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο Μόρι είπε ότι θα ήταν «απολύτως αδύνατο» να ακυρωθούν ξανά οι Αγώνες, κυρίως επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να διατηρήσει το προσωπικό της για ένα ακόμη έτος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο