Home / ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ / Φανταστικές ιδέες για αλλαγή πατώματος κουζίνας

Φανταστικές ιδέες για αλλαγή πατώματος κουζίνας

Πολλές φορές η σημασία της εικόνας του δαπέδου κουζίνας παραμελείται, αλλά πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον χώρο, ανανεώνοντάς τον ριζικά. Οι τάσεις και οι λύσεις δαπέδων κουζίνας είναι άπειρες κα ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς. Ανάλογα με το στυλ και τη διαμόρφωση της κουζίνας, υπάρχουν και οι αντίστοιχες επιλογές. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 7 φανταστικές ιδέες για πατώματα κουζίνας.
1. Δάπεδο κουζίνας laminate
Το δάπεδο, ανάλογα με το μοτίβο, το design και το υλικό που θα επιλέξετε, μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον χώρο. Μια τάση που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στην αλλαγή πατώματος κουζίνας, είναι το δάπεδο laminate. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνθετικό δάπεδο αποτελούμενο από πολλά φύλλα, δηλαδή από πολλές στρώσεις υλικών, η τελική όψη του οποίου μοιάζει ιδιαίτερα με ξύλου. To δάπεδο laminate συνιστά μια εξαιρετικά έξυπνη λύση για την αλλαγή πατώματος κουζίνας, αφού τοποθετείται εύκολα και γρήγορα, προσφέροντας παράλληλα ένα υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα. 2. Ξύλινο δάπεδο κουζίνας

Το κλασικό ξύλινο δάπεδο εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο, με σκούρα χρώματα και πλούσιους τόνους να κεντρίζουν την προσοχή των ενδιαφερόμενων για ανακαίνιση του χώρου της κουζίνας. Τα σκούρα χρώματα φαίνεται χρησιμοποιούνται πολύ όχι μόνο για την ξύλινη επιφάνεια του δαπέδου, αλλά και για τα ντουλάπια και τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας. Μάλιστα, ανάμεσα στις νέες τάσεις, αναφορικά με την αλλαγή πατώματος κουζίνας, βρίσκονται και τα πλακάκια με όψη ξύλου.
3. Δάπεδο κουζίνας από πορσελάνη

Η πορσελάνη είναι ακόμη μια πολύ δημοφιλής επιλογή για το πάτωμα της κουζίνας. Τα πλακάκια πορσελάνης αποτελούν μια σταθερή επιλογή, επί σειρά ετών, κυρίως για όσους δεν θέλουν να ξεφύγουν, από άποψη προϋπολογισμού. Επίσης, δεν περιορίζουν καθόλου κατά την αλλαγή πατώματος κουζίνας, αφού είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά χρώματα, σχέδια, σχήματα και υφές. Τέλος, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, αν όχι τη μεγαλύτερη, σε σχέση με άλλα προϊόντα που τοποθετούνται στο πάτωμα της κουζίνας.

⇒ Βρείτε αξιολογημένο επαγγελματία για το πάτωμά σας στο Douleutaras
4. Μαρμάρινο δάπεδο κουζίνας
Μολονότι το μάρμαρο επιλέγεται ως πρώτη επιλογή αποκλειστικά για πολυτελείς εγκαταστάσεις, ολοένα και αυξάνεται το κοινό που το προτιμά για την αλλαγή πατώματος κουζίνας στο σπίτι του. Το μαρμάρινο δάπεδο διακρίνεται για την αξεπέραστη ομορφιά και τη φινέτσα που προσδίδει απλόχερα στον χώρο. Εκτός, όμως, από την απαράμιλλη κομψότητά του, το μάρμαρο διακρίνεται, επίσης, για την τεράστια αντοχή και ανθεκτικότητά του στο πέρασμα του χρόνου.
5. Δάπεδο κουζίνας βινυλίου

Τα χρώματα και τα σχέδια, ανάμεσα στα οποία μπορείτε να διαλέξετε επιλέγοντας δάπεδο βινυλίου, για την αλλαγή πατώματος κουζίνας, είναι πραγματικά άπειρα. Ένα πάτωμα βινυλίου, που έχει εγκατασταθεί σωστά, είναι σχεδόν αδιαπέραστο, εμποδίζοντας, έτσι, τη διείσδυση νερού και της βρωμιάς. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι απαιτεί ελάχιστη φροντίδα, καθιστώντας το ιδανικό υλικό για την τοποθέτηση στην κουζίνα ή το μπάνιο. Η τιμή του ξεκινά από πολύ χαμηλά επίπεδα και διαφοροποιείται, ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και το σχέδιο που θα επιλέξετε για την επιφάνεια.
⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο σπίτι σας.
6. Δάπεδο κουζίνας με ασπρόμαυρα πλακάκια

Τα ασπρόμαυρα πλακάκια είναι από τις αγαπημένες τάσεις για την αλλαγή πατώματος κουζίνας. Τα κεραμικά πλακάκια προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία σε σχέδια, χρώματα και διαστάσεις. Ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού, ανάλογα με το ύφος διακόσμησης. Για την κουζίνα, τα ασπρόμαυρα πλακάκια προσδίδουν τον αέρα του μοντέρνου και ταιριάζουν άψογα στο μίνιμαλ ύφος. Μια κλασική και αγαπημένη ιδέα για ασπρόμαυρα πλακάκια είναι, φυσικά, η σκακιέρα. 7. Πλακάκια πέτρας για δάπεδο κουζίνας
Η πραγματική πέτρα κοστίζει πολύ για να τοποθετηθεί στο πάτωμα της κουζίνας χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά, είναι μια υπέροχη ιδέα για ρουστίκ διακόσμηση, αλλά το κόστος θα είναι πολύ υψηλό. Ωστόσο, κυκλοφορούν στην αγορά και τεχνητά πλακάκια πέτρας. Μπορεί να μοιάζουν ακριβώς με πέτρα στο χρώμα και τους σχηματισμούς, αλλά δεν είναι. Τα πλακάκια αυτά μπορούν να είναι εντελώς αντιολισθηρά και να προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και υψηλή αισθητική στην κουζίνα.
⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας
Σχετικά με το Douleutaras:Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 
Πηγή: Douleutaras.gr

Πηγή

About kathimerini