Home / Οικονομία / Φάιμαν: Ο Σόιμπλε θέλει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

Φάιμαν: Ο Σόιμπλε θέλει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

Ευθείες βολές κατά του Γερμνανού υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, κατηγορώντας τον ότι θέλει να εξωθήσει την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Ο Βέρνερ Φάιμαν επαναλαμβάνει ότι το Grexit θα πρέπει να αποφευχθεί και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια εποικοδομητική λύση.
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ» αναφέρει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Österreich, ενώ αντίθετα, όπως σημειώνει η «Γερμανίδα καγκελάριος καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας εποικοδομητικής λύσης».

Όπως εκτιμά, η Γερμανίδα καγκελάριος θα δώσει το σήμα ώστε να βρεθεί μια μεταβατική λύση και κατόπιν να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τρόπο που να είναι δυνατή μια μακροπρόθεσμη λύση.

Και αυτό δεν σημαίνει, όπως προσθέτει, διαγραφή χρέους, αλλά μια μείωση του βάρους των επιτοκίων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με τα απαραίτητα μέσα, ούτως ώστε να είναι επιτέλους δυνατές οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

«Δεν επιτρέπεται», τονίζει ο καγκελάριος, «να καταστρέφουμε την Ευρώπη με προγράμματα λιτότητας, πρέπει να εξοικονομούμε πόρους και να επενδύουμε και εδώ δεν πρόκειται για παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά για τις τύχες των ανθρώπων».

About totritomati