Home / Ειδήσεις / Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή Νέα Ζωής Ασπροπύργου.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), συνολικής έκτασης 20-25 στρεμμάτων, το οποίο επεξεργάζεται υλικά απορριμμάτων, κυρίως βιομηχανικών, και στον αύλειο χώρο του υπήρχαν αποθηκευμένες πολύ μεγάλες ποσότητες υλικών.

Οι εγκαταστάσεις δεν υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά, της οποίας η πλήρης κατάσβεση θα καθυστερήσει λόγω του είδους των υλικών που καίγονται.

Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ενώ -όπως είπε- «λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα, προληπτικά και εν μέρει κατασταλτικά μέτρα για την προστασία του οικισμού».

Στην καταστολή της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος 100 πυροσβέστες, 22 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και τρία οχήματα εθελοντών όπως και έξι υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατόπιν άμεσων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002940#ref=latestarticles

About Panos Dreamer