Βουτιά 7% σημείωσε την Δευτέρα η μετοχή της Twitter, με την εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης να οδεύει προς απώλεια 2,5 δισ. δολαρίων από τη χρηματιστηριακή αξία της μετά την οριστική αναστολή του λογαριασμού του απερχόμενου Ντόναλντ Τραμπ.

Η υποχώρηση έρχεται έπειτα από τις καταγγελίες για λογοκρισία, κυρίως εκ μέρους ρεπουμπλικανών βουλευτών, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι τα πρωτοφανή γεγονότα στην Ουάσιγκτον ενισχύει τις φωνές που ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο λογαριασμός του Τραμπ είχε συγκεντρώσει πάνω από 88 εκατ. ακολούθους και οι αναρτήσεις του είχαν γίνει retweet δισεκατομμύρια φορές.

«Ο Τραμπ έχει πάρα πολλούς και πιστούς ακολούθους και πολλοί από αυτούς που τον παρακολουθούν θα αποχωρήσουν εάν ο Τραμπ χάσει διά παντός τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις» δήλωσε ο Αντρέα Τσιτσιόνε, επικεφαλής στρατηγικής στη χρηματιστηριακή εταιρία TS Lombard.

Το παράδειγμα της Twitter ακολούθησαν και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της Facebook, οι οποίες έσπευσαν να εκδώσουν αντίστοιχες απαγορεύσεις για τον απερχόμενο πρόεδρο ύστερα από τις βιαιότητες της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο η πτώση των μετοχών της Twitter στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση ήταν μεγαλύτερη από αυτή άλλων εταιριών.

Αμερικανικά μέσα μετέδωσαν επίσης ότι η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ετοιμάζεται για πιθανή διαμαρτυρία υποστηρικτών του Τραμπ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Twitter την Δευτέρα.

Η Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή παγώνει οριστικά τον λογαριασμό του Τραμπ για να αποτρέψει τον κίνδυνο νέων βίαιων επεισοδίων, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Ήταν η πρώτη φορά που η εταιρία μπλοκάρει έναν αρχηγό κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο