Home / Αστυνομικά / Υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς ότι του έκλεψαν υπηρεσιακά πιστόλια και ταυτότητα

Υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς ότι του έκλεψαν υπηρεσιακά πιστόλια και ταυτότητα

Ενώ είχε ανακληθεί η πρόσληψή του

Αθήνα
Ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας, η 36χρονη αδελφή του και 39χρονος φίλος του συνελήφθησαν το Σάββατο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ενώ είχε ήδη διαβιβαστεί στην Υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψής του στην Ελληνική Αστυνομία καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου, ο αστυνομικός κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το σπίτι των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς.

Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που διαπίστωσε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή και πως, με τη συνδρομή του 39χρονου συλληφθέντος φίλου του, είχε αποκρύψει τα δύο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο, πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται την Κυριακή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους, κατά περίπτωση για ψευδή καταμήνυση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Newsroom ΔΟΛ

About admin