Home / Ειδήσεις / Τ.Κουίκ: Το δημοψήφισμα εντάσσεται στη διαπραγμάτευση για συμφωνία

Τ.Κουίκ: Το δημοψήφισμα εντάσσεται στη διαπραγμάτευση για συμφωνία

«Ακόμη και το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής το εντάσσουμε μέσα στον διαπραγματευτικό αγώνα που δίνουμε για να επιτευχθεί μια συμφωνία μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου» δήλωσε την Κυριακή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ και σε δημοσιογράφους της Ηλείας, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος μέσα στην Ευρώπη και «σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε να γίνει “αποικία” του Σόιμπλε και του “κάθε Σόιμπλε”, που προφανώς δεν πήρε το μάθημα από τους προγόνους του, ότι αυτή εδώ η χώρα δεν προσκυνά και δεν παραδίδεται».

Τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος «θα εξακολουθούν να προσπαθούν με συνέπεια για την ενότητα της Ευρώπης και για τη στήριξη του κοινού ευρωπαϊκού μας νομίσματος». «Γιατί, άραγε, κυκλοφορεί ως πιθανή μελλοντική εξέλιξη, η Γερμανία να ξαναγυρίσει πίσω στο μάρκο και μετά να το καταστήσει ευρωπαϊκό νόμισμα;» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κουίκ.

«Τη λογική της δραχμής την αφήνουμε σε εκείνους που τη χρησιμοποιούν ως φόβητρο ενόψει δημοψηφίσματος, κάνοντας κουρέλι τις ευρωπαϊκές υποθήκες, που τους άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

»Ας αφήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πουν το μεγάλο “Όχι” με τη βεβαιότητα ότι θα καταλάβουν επιτέλους οι υγιείς και σώφρονες Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό ιστό και την ευρωζώνη του» σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008398#ref=latestarticles

About Panos Dreamer