Home / Ειδήσεις / Τ. Βίζερ: Σε δύο υποδόσεις θα δοθούν στην Ελλάδα τα 3 δισ. ευρώ από την δόση Αυγούστου

Τ. Βίζερ: Σε δύο υποδόσεις θα δοθούν στην Ελλάδα τα 3 δισ. ευρώ από την δόση Αυγούστου

Σε δύο υποδόσεις, που θα συνδέονται με την υλοποίηση προαπαιτούμενων μέτρων, θα δοθούν στην Ελλάδα τα 3 δισ. ευρώ που απομένουν από την πρώτη δόση του νέου προγράμματος, δήλωσε ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg. Η δεύτερη δόση, όπως είπε, θα συνδεθεί με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα.

Τα χρήματα αυτά «συνδέονται με δύο ομάδες προαπαιτούμενων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες ή δύο μήνες – πρέπει να συμφωνηθούν, ποιά θα είναι τα προαπαιτούμενα, ποιες θα είναι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο Βίζερ, προσθέτοντας: «Η δεύτερη ομάδα αυτών των προαπαιτούμενων θα συνδεθεί με τη διακυβέρνηση και τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Το Euro Working Group, στο οποίο μετέχουν οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών για να ετοιμάσουν τις συνόδους του Eurogroup, θα συνεδριάσει στις 24 Σεπτεμβρίου (μεθαύριο) για να αρχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις. Η πρώτη δόση των 3 δισ. ευρώ μπορεί να εστιάσει σε διοικητικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ στο Bloomberg. Τα 3 δισ. ευρώ αποτελούν το τελευταίο μέρος των 26 δισ. ευρώ, τα οποία αποδεσμεύτηκαν αμέσως μετά τη συμφωνία της Ελλάδας για το τρίτο πρόγραμμα τον περασμένο μήνα.

About Panos Dreamer