Home / Ειδήσεις / Τσιτσιπάς : Αν δεν κέρδιζα, δε θα ήμουν αυτό που είμαι τώρα

Τσιτσιπάς : Αν δεν κέρδιζα, δε θα ήμουν αυτό που είμαι τώρα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι, χωρίς τις νίκες που έχει κατορθώσει να πάρει, δε θα ήταν τόσο σημαντικός και δε θα απολάμβανε τις στιγμές που απολαμβάνει τώρα στη ζωή του.

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση στην πραγματικότητα. Το σκεφτόμουν τις προάλλες. Ωραία, ας το πάμε έτσι. Αν δεν κέρδιζα, δε θα ήμουν αυτό που είμαι τώρα. Δε θα ήμουν μέλος της Ακαδημίας Τένις Μουράτογλου. Δεν θα ήμουν, ας το πούμε, μια διασημότητα, κανείς δε θα με ήξερε. Όλα αυτά λοιπόν έχουν συμβεί εξαιτίας των νικών, των επιτυχιών και της διαχείρισης των αγώνων» εξήγησε ο Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε γιατί η νίκη ή η ήττα σημαίνει τόσα πολλά γι’ αυτόν.

Ο Τσιτσιπάς επισήμανε ότι το να μη μισείς την ήττα είναι παράξενο: «Δε θα έβγαζα λεφτά από το τένις. Δεν ξέρω τι θα έκανα, αλλά το τένις δε θα ήταν μέρος της ζωής μου. Η νίκη μού έχει προσφέρει πολλά. Χωρίς τις νίκες δε θα είχα τους χορηγούς μου. Χωρίς τις νίκες δε θα ταξίδευα σε όλο τον κόσμο. Το να χάνεις σε κρατάει στο ίδιο μέρος, στο ίδιο σημείο, γι’ αυτό μισώ να χάνω. Εννοείται, πιστεύω ότι όλοι μισούν να χάνουν. Είναι περίεργο αν δε μισείς να χάνεις» σημείωσε ο 22χρονος άσος.

Στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο, υποθέτω ότι μια ήττα είναι ένα πολύ καλό μάθημα ζωής. Μπορείς να μεγαλώσεις μέσα από αυτό. Μπορείς να γίνεις καλύτερος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ήττα ως μάθημα και να προχωρήσεις μπροστά. Μπορείς να γίνεις πιο δυνατός σαν χαρακτήρας».

Πηγή

About ingr