Home / Ειδήσεις / Τσακαλώτος: Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Τσακαλώτος: Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταλόγισε λανθασμένους ισχυρισμούς στον Κ. Μητσοτάκη, όταν υποστηρίζει ότι θα ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων των πλεονασμάτων. Είπε μάλιστα προς την πτέρυγα της ΝΔ: «Αφήστε, γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω θέμα γι’ αυτό», πυροδοτώντας έτσι την αντίδραση του βουλευτή, Δ. Σταμάτη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «κατέχει το πτυχίο της αναξιοπιστίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εσείς λέγατε για μείωση και ξαφνικά έχετε υπογράψει για 3,5% πλεονάσματα μεσοπροθέσμως» ανέφερε ο κ. Σταμάτης προς τον υπουργό Οικονομικών. «Αλλά πέραν αυτού, ισχυρίζεστε ότι θα βγουν κιόλας τα 3,5. Ποιος υποστηρίζει την εθνική θέση. Εσείς έχετε πει ότι μετά το 2019 δεν θα δεχθούμε κανένα μέτρο» προσέθεσε.

«Όντως ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει τα πλεονάσματα 2%. Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Κι εγώ θέλω πολλά στη ζωή. Δεν λέει κάτι αυτό», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος σκωπτικά και ρώτησε προς την αξιωματική αντιπολίτευση: «Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι στη συνάντηση με τον Σόιμπλε και την Μέρκελ, ο Μητσοτάκης είπε ότι εγώ θέλω 2% πλεόνασμα και θα κάνω μεταρρυθμίσεις μόνον άμα μου το δώσετε;».

«Σας το εγγυώμαι. Γιατί το πτυχίο αναξιοπιστίας το κατέχετε εσείς κι όχι ο Μητσοτάκης», πήρε τον λόγο ο Δ. Σταμάτης και προσέθεσε, εν μέσω αντιδράσεων, ότι αυτή είναι η επιδίωξη της ΝΔ.

«Να πάρει θέση η ΝΔ» κάλεσε εκ νέου με την σειρά του ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως και οι τρεις ευρωπαϊκοί θεσμοί προβλέπουν 3,5% πλεόνασμα και το ΔΝΤ 1,5%. «Με ποιόν είναι η ΝΔ;» είπε.

Απαντώντας και στην κριτική άλλων εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περί αναξιοπιστίας στα λεγόμενα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ο κ. Τσακαλώτος αντέκρουσε τα σχετικά επιχειρήματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πολλές φορές είπα ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία, ότι δεν τελειώνει η λιτότητα έτσι, ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι πολύ δύσκολο, ότι δεν θα έχουμε άλλη λιτότητα, γιατί τώρα τα μέτρα δεν είναι επιπλέον. Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να ωραιοποιήσω. Σας εξήγησα πώς κατανοώ εγώ την συμφωνία, τα αρνητικά και τα θετικά» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

About Andreas Chondros