Home / Ειδήσεις / Τσίπρας: Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές, χρειάζεται ψυχραιμία

Τσίπρας: Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές, χρειάζεται ψυχραιμία

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Αττική και Λακωνία αλλάζουν τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο Πεντάγωνο για να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας., αλλά και στον Καρέα.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Σακελλαρίδη.

Στο Πεντάγωνο, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Τόσκα.

Με εντολή του πρωθυπουργού ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μεταβαίνει στη Νεάπολη της Λακωνίας, όπου μαίνεται η πυρκαγιά.

«Χρειάζεται από όλους ψυχραιμία» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και θα παραμείνουν σε επιφυλακή και το επόμενο 24ωρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ζήτησε ενίσχυση σε εναέρια μέσα από την Γαλλία και την Ιταλία.

Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο «Σωτηρία» για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Πανούση και σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ, ζήτησε την άμεση ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης -εναέριων και επίγειων- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στη Λακωνία, και λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο υπουργός του δήλωσε ότι γνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και έχει δώσει ήδη τις κατάλληλες εντολές, με αποστολή επτά αεροπλάνων και την ενίσχυση των επίγειων μέσων με στρατό.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500013233#ref=latestarticles

About basilis progressive