Home / Ειδήσεις / Τσίπρας για Μόρια: Πάνε να λύσουν το θέμα με τη βία και τα ΜΑΤ

Τσίπρας για Μόρια: Πάνε να λύσουν το θέμα με τη βία και τα ΜΑΤ

Με φόντο τις τραγικές εικόνες με το καμένο ΚΥΤ της Μόριας αλλά και τους χιλιάδες πρόσφυγες που συνεχίζουν να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι  η Μόρια «είχε 6.680  άτομα όταν ήμασταν κυβέρνηση και τώρα έχει φτάσει να έχει 13.000».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν όταν πήγαινε στη Λέσβο αποσυμφόρηση. Έλεγε ότι δεν θα μείνει κανείς εδώ και την ίδια ώρα έλεγε στην ηπειρωτική ελλάδα ότι δεν θα πατήσει μετανάστης. Το έκανε συνειδητά» είπε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για την διαχείριση του προσφυγικού.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στη Μόρια ανέφερε μία ρήση του Νίτσε : «όταν κοιτάζεις για πολύ την άβυσσο θα σε δει και αυτή».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο κοίταζε την άβυσσο αλλά την διόγκωσε και πρόσθεσε ότι η Μόρια είναι άβυσσος για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Είπε ακόμη: «Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Αφήσαμε την Μόρια με 5680 άτομα που θα γίνονταν 4.000 και έφθασαν τις 20.000 για να γίνουν σήμερα με μία μικρή αποσυμφόρηση 13.000 άτομα.

Σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα να κοιμούνται πρόσφυγες στο νεκροταφείο και πρόσθεσε ότι είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο ενώ αναγνώρισε τη δικαιολογημένη κόπωση της τοπικής κοινωνίας.

«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα, πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά, χρειάζεται μία πολιτική φιλοξενίας και ενσωμάτωσης». Εν τέλει καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ακολουθεί μία πολιτική που άγεται από το μικρό κομματικό συμφέρον.

«Μας κατηγορούσαν ότι θέλουμε τους πρόσφυγες. Ας δούνε τώρα τι γίνεται στην πλατεία Βικτωρίας. Εμείς βιώσαμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση. Η στρατηγική μας ήταν μετεγκαταστάσεις και πετύχαμε χιλιάδες μετεγκαταστάσεις».

Για τους ευρωπαίους, πρόσθεσε,  είναι λύση η Μόρια γιατί δεν έχουν άλλοι το πρόβλημα στα πόδια τους.

«Πάνε να λύσουν ένα θέμα με τη βία και τα ΜΑΤ. Χρειάζεται να επανέλθουμε σε μία στρατηγική που είναι στη βάση των αξιών μας. Να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά με μετεγκαταστάσεις στην ΕΕ» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

About ingr