Home / Οικονομία / Τρ. Αλεξιάδης: Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του

Τρ. Αλεξιάδης: Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του

«Οδηγηθήκαμε σε αποφάσεις, όπως η διατήρηση και η μείωση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ λόγω αναγκαιότητας» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Θεμιτή η κριτική για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ώρα να κατατεθεί η διαφορετική εναλλακτική λύση στους πολίτες, αν δεν είχαμε αυτήν τη συμφωνία με τα επακόλουθά της» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. και επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014. «Θα έχουμε και το 2016 ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλη δομή στο εσωτερικό του» ανέφερε. «Δεν είναι κακό να έχουμε φόρους στην ιδιοκτησία, αρκεί να είναι δίκαιοι και αναλογικοί», εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Όσον αφορά τις 100 δόσεις, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι «δεν θα ξανανοίξει η εφαρμογή για τις 100 δόσεις». «Δεν είμαστε κυβέρνηση δέκα χρόνια… Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν στο οχτάμηνο που κυβερνήσαμε» πρόσθεσε. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι ζητήματα όπως η φορολογία των αγροτών θα επανεξεταστούν μετεκλογικά από την κυβέρνηση, με νέες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, καθώς, όπως είπε, τα χρονικό περιθώρια στη διαπραγμάτευση ήταν ασφυκτικά.

About totritomati