Home / Ειδήσεις / Τραμπ: Εριστικός, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μόνος του

Τραμπ: Εριστικός, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μόνος του

Ερωτηθείς από τη μαύρη δημοσιογράφο Εϊπριλ Ράιαν αν θα συναντηθεί με τη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μαύρους-μέλη του Κογκρέσου, ο Τραμπ τής επιτέθηκε λέγοντάς της: «Είναι φίλοι σου;».

Με δριμύτητα καταφέρθηκε την Πέμπτη εναντίον της «ανεντιμότητας» του Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον των δημοσιογράφων που είχαν προσέλθει για να καλύψουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόνος του στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτή την περίεργη συνέντευξη τύπου, επιτέθηκε στα ΜΜΕ και περνούσε από το ένα θέμα στο άλλο, με τους αναλυτές να το βλέπουν σαν μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τα όσα έχουν δει τελευταία τη δημοσιότητα για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τη Ρωσία.

«Ανοίγω την τηλεόραση και τις εφημερίδες και βλέπω ιστορίες χάους, χάους», επέπληξε στην αρχή τους δημοσιογράφους ο Τραμπ.  «Ωστόσο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί σαν μια τέλεια μηχανή», είπε.

Η συνέντευξη που έδωσε μόνος του ο Τραμπ, μετατράπηκε γρήγορα σε μια προσπάθεια μαχητικής υπεράσπισης των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων του ως πρόεδρος και μια πικρή καταγγελία του Τύπου.

Μέσα στα 77 λεπτά που διήρκεσε η συνέντευξη, ο Τραμπ δέχθηκε 17 ερωτήσεις και σε γενικές γραμμές είπε τα εξής:

  • Αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση με τη Ρωσία ή ότι ήξερε ότι το εκλογικό του επιτελείο είχε επαφές με τη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας τις ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει ως «τεχνάσματα»
  • Χαρακτήρισε ως «ανέντιμα» τα ΜΜΕ που μεταδίδουν ψεύτικα νέα και κάνουν «κακό» στον αμερικανικό λαό
  • Ισχυρίστηκε ότι σε 4 εβδομάδες έχει κάνει την περισσότερη δουλειά σε σχέση με τους προηγούμενους Προέδρους, προσθέτοντας «μόλις ξεκινήσαμε»
  • Αρνήθηε ότι η απαγόρευσή του για τους ταξιδιώτες από τις μουσουλμανικές είχε προετοιμαστεί ανεπαρκώς, προσθέτοντας: «Εχουμε κακά δικαστήρια».

iefimerida.gr

About Andreas Chondros