Home / Ειδήσεις / Το MEGA στην Καρδίτσα: Καρέ – καρέ η συγκλονιστική διάσωση οκτώ κατοίκων της Οξυάς

Το MEGA στην Καρδίτσα: Καρέ – καρέ η συγκλονιστική διάσωση οκτώ κατοίκων της Οξυάς

Το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής αιωρείται πάνω από ξέφωτο στην κοινότητα Οξυά.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων στην περιοχή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο διασώστης κατεβαίνει με το συρματόσκοινο. Δένει πάνω του έναν άντρα και με ασφάλεια μεταφέρεται στο ελικόπτερο.

Από το συγκεκριμένο σημείο απομακρύνονται με ασφάλεια δυο άνθρωποι.

Την ιδία στιγμή, το μικρότερο ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας καταφέρνει και προσγειώνεται σε 3 διαφορετικά σημεία της κοινότητας όπου υπήρχαν άνθρωποι εγκλωβισμένοι και έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα. Αναμεσά τους και μια έγκυος γυναίκα με το ανήλικο παιδί της.

Από το μοναστήρι της αγίας Τριάδας απεγκλωβίστηκε επίσης ο ιερέας της μονής με την σύζυγό του καθώς από την Παρασκευή δεν είχαν ρεύμα και νερό.

Άλλο ένα ανδρόγυνο απομακρύνθηκε από το σπίτι τους στις παρυφές της κοινότητας με το Super Puma της πυροσβεστικής που από το βράδυ της Παρασκευής παρέμειναν αποκλεισμένοι στην περιοχή. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί.

Στην κοινότητα Οξυά παραμένουν ακόμα αρκετοί κάτοικοι αλλά και ένα ζευγάρι υπερήλικων. Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας μετέφερε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, ενώ γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης γυναίκας που αγνοείται από την Παρασκευή στο Μουζάκι. Ανδρές της ΕΜΑΚ ερευνούν κατά μήκος του ποταμού ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Πηγή

About ingr