Home / Ειδήσεις / Το 2021 μπήκε ήδη σε Σαμόα, Τόνγκα -Στη Nέα Ζηλανδία το υποδέχθηκαν με εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων [βίντεο]

Το 2021 μπήκε ήδη σε Σαμόα, Τόνγκα -Στη Nέα Ζηλανδία το υποδέχθηκαν με εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων [βίντεο]

Η μία μετά την άλλη χώρες ανά την υφήλιο, όπως η Νέα Ζηλανδία, άρχισαν να υποδέχονται το νέο έτος με εορταστικές εκδηλώσεις στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρώτες αντίκρισαν την αυγή του 2021 οι νησιωτικές χώρες Σαμόα και Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό με σόου πυροτεχνημάτων στην πρωτεύουσα Απια στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Τη σκυτάλη παρέλαβε στη συνέχεια η Νέα Ζηλανδία με τα βεγγαλικά να κάνουν τη νύχτα μέρα στην πρωτεύουσα Όκλαντ.

Οι Αρχές επέτρεψαν σε πλήθη κατοίκων να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που επιτρέπουν τις συναθροίσεις μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τον περασμένο Οκτώβριο. «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Οι Νοεζηλανδοί κατάφεραν γι’ άλλη μια φορά να νικήσουν με τη συλλογική τους προσπάθεια την απειλή. Τα συστήματα που αναπτύξαμε και ενισχύσαμε μετά το πρώτο κύμα της Covid-19 απέδωσαν πολύ αποτελεσματικά στην απομόνωση και εξάλειψη του κορωνοϊού στη χώρα μας», είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Υγείας, Κρις Χίπκινς.

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι εικόνες απο την Αυστραλία, όπου η πανδημία έχει αναγκάσει τις Αρχές να επιβάλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς. Αστυνομικοί περιπολούν στο λιμάνι του Σίδνεϊ, κοντά στην εμβληματική όπερα καθώς απαγορεύεται η συγκέντρωση πλήθους για το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Visit source site

About iefimerida