Home / Ειδήσεις / Το τελευταίο αντίο της Σάμου στον Άρη και την Κλαίρη

Το τελευταίο αντίο της Σάμου στον Άρη και την Κλαίρη

Το τελευταίο αντίο στα δύο παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή μετά το φονικό σεισμό των 6.7 Ρίχτερ λέει την Κυριακή η Σάμος.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, γονείς και καθηγητές βρέθηκαν στον ιερό ναού του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σάμου για να αποχαιρετήσουν την Κλαίρη το νήμα της ζωής της οποίας χάθηκε τόσο πρόωρα μαζί με τον Άρη κατά τη διάρκεια του σεισμού. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της άτυχης κοπέλας.

Οι συμμαθητές και φίλοι της έφτασαν στον ιερό ναό ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια. Όταν εμφανίστηκε το λευκό φέρετρο της κοπέλας άρχισαν να χειροκροτούν φωνάζοντας «καλό παράδεισο».

Το «παρών» έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια βρέθηκε, επίσης, στην κηδεία. Επιπλέον, μεταξύ άλλων στην κηδεία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Aυτή την ώρα τελείται και η κηδεία του Άρη. «Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του Άρη.

Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’».

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ

Πηγή

About skaigr