Home / Ειδήσεις / Το σοκαριστικό μυστικό του Παντελή Ζερβού για την κόρη του – Την είχαν θάψει ζωντανή!

Το σοκαριστικό μυστικό του Παντελή Ζερβού για την κόρη του – Την είχαν θάψει ζωντανή!

Το άγνωστο δράμα του ηθοποιού

Η απώλειά της σημάδεψε τον αγαπητό ηθοποιό

Μια μακάβρια ιστορία που κανείς δεν γνώριζε για έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου έφερε στο φως η εκπομπή «Επιτέλους σαββατοκύριακο», η οποία παρουσίασε ένα βίντεο-αφιέρωμα στη ζωή του Παντελή Ζερβού.

Στο αφιέρωμα έγινε ειδική αναφορά στην απώλεια της μικρής κόρης του Παντελή Ζερβού, η οποία τον σημάδεψε. Επρόκειτο για ένα ισχυρό «χτύπημα» για την οικογένεια του, το οποίο ωστόσο ακολούθησε μια αποκάλυψη σοκ μετά από τρία χρόνια, την οποία ο ηθοποιός είχε μοιραστεί με ελάχιστα άτομα.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρθηκε στην εκπομπή: «Η γυναίκα του ήταν Σαντορινιά και μαζί έκαναν τρεις κόρες. Το καλοκαίρι του 1956 η οικογένειά του βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο.

Ο σεισμός που ισοπέδωσε το νησί έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή του κόρη, την Ευδοξούλα, σε ηλικία 12 ετών. Η γυναίκα του και οι άλλες δύο κόρες πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι και σώθηκαν. Το βράδυ, την ώρα που έμπαινε στο θέατρο κάποιος συγγενής τον σταμάτησε και του είπε ότι σκοτώθηκε η Ευδοξούλα.

Βγήκε στη σκηνή και έπαιξε κάνοντας τον κόσμο να γελάσει. Όταν τελείωσε, υποκλίθηκε, τον χειροκρότησαν, ξαναβγήκε στη σκηνή, υποκλίθηκε ξανά και όταν σταμάτησαν τα παλαμάκια μπήκε στο καμαρίνι του και εκεί σωριάστηκε λιπόθυμος.

Το δράμα όμως είχε και συνέχεια, όταν μετά από τρία χρόνια έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό. Το κατάλαβαν γιατί ο σκελετός του παιδιού δεν ήταν ανάσκελα, αλλά στο πλάι και με το στόμα ανοικτό.

Προφανώς είχε τραυματιστεί και όταν συνήλθε προσπάθησε να πάρει ανάσες, αλλά πέθανε από ασφυξία. Ο Παντελής Ζερβός κράτησε για πάντα μέσα του αυτό το μυστικό, ακόμα και από τη γυναίκα του. Το εξομολογήθηκε λίγο πριν το τέλος του σε κάποια συνέντευξη. “Εκείνες τις τραγικές ημέρες στο νησί, όποιον σκουντούσαν και δεν σάλευε, τον έθαβαν”, είπε».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis