Home / Πολιτική / Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Χάμοντ

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Κοτζιά – Χάμοντ

Την ουδέτερη στάση της Βρετανίας στο θέμα των εγγυήσεων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ και από την Αθήνα. «Η Βρετανία δεν έχει ίδιον συμφέρον για τη διατήρηση του συστήματος αυτού ή οποιουδήποτε συστήματος για το μέλλον» είπε, τονίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι μία διαρκής και βιώσιμη λύση, είτε το επιλεγμένο μοντέλο εμπεριέχει κάποιο ρόλο για την Βρετανία, είτε δεν εμπεριέχει.

«Είμαστε εντελώς στη διάθεση μιας βιώσιμης λύσης στην Κύπρο και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα και την Τουρκία συμφωνούν σε αυτό. Αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι μία βιώσιμη λύση στην Κύπρο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβεί αυτό» ανέφερε στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους.

Εκτός από το Κυπριακό, οι κ.κ. Κοτζιάς και Χάμοντ συζήτησαν, όπως είπαν, για τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ και τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει για μία ΕΕ με όραμα και κοινωνικό περιεχόμενο, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού κράτους και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, μέσω της μετάβασης από το καθεστώς ‘Ασαντ, καθώς και για τα Βαλκάνια και την Τουρκία, στην οποία μεταβαίνει ο κ. Χάμοντ μετά την Αθήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις σχέσεις των δύο υπουργείων και των δύο χωρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

About totritomati