Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / «ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΝΒΑ»

«ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΝΒΑ»

590_5628cd26b6dbbdb0d2fb5ef49f9c497a

Το ESPN έβαλε τέλος στη συζήτηση! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει το καλύτερο σώμα στο ΝΒΑ! Δείτε πως το αναλύουν οι ειδικοί και θα συμφωνήσετε. Είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν μείνει πολλά ανεξερεύνητα γεγονότα στη ζωή και την καθημερινότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ξέρουμε από που ξεκίνησε, ξέρουμε τι πέρασε για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, παρακολουθούμε καθημερινά την ονειρική του πορεία στο ΝΒΑ και αισθανόμαστε περήφανοι για τα κατορθώματά του. Τώρα, ήρθε το ESPN ΓΙΑ να «τερματίσει» την έρευνα για τον 21χρονο star των Milwaukee Bucks.

Πως τον χαρακτήρισε; «Κορυφαίο κορμί στο ΝΒΑ!«. Λίγες ώρες μετά το δικό μας σχόλιο πως πρόκειται για τον point guard του 2020!

Και όμως, ακριβώς έτσι. «Νωρίς στη σεζόν 2012-2013, ο 18χρονος Γιάννης μπήκε στο ραντάρ των scouts του ΝΒΑ, κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου» σχολιάζει ο Kevin Arnovitz και προσθέσει: «Δεν παρακολούθησε το combine ή τις ατομικές προπονήσεις των ομάδων, οπότε δεν είχε μετρηθεί εκτενώς. Είχε παίξει στις μικρές κατηγορίες της Ελλάδας και στη δεύτερη των ανδρών, οπότε κανείς δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ΝΒΑ. Το κορμί του όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που είχαν δει ποτέ οι scouts«.

Για να καταλάβουν το κορμί του Γιάννη, οι δημοσιογράφοι του ESPN πέρασαν μία ολόκληρη μέρα μαζί του και στη συνέχεια ζήτησαν τη βοήθεια του Marcus Elliott, του ιδιοκτήτη ενός προπονητικού κέντρου που ειδικεύεται στην ανάλυση αθλητικών σωμάτων. Δείτε λοιπόν πως είναι το ιδανικό κορμί για τα δεδομένα και τις ανάγκες του ΝΒΑ. Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα, πριν διαβάσετε αναλυτικά το σπουδαίο θέμα ΕΔΩ.

Ανοιγμα χεριών: Είναι μεγαλύτερο από το ύψος του!

Πλάγια βήματα: Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι ο τυπικός ψηλός του ΝΒΑ. Εχει τρομερή έκταση ισχίου και κινείται πολύ πιο γρήγορα από άλλους αθλητές του δικού του μεγέθους.

Ύψος: Στο τωρινό του, είναι το ίδιο σταθερός σε σχέση με όταν μπήκε στη λίγκα. Αν μείνει στη θέση του small forward, θα είναι ο πιο γρήγορος περιφερειακός στη λίγκα.

Μυϊκό σύστημα: Τους τελευταίους 18 μήνες ο Γιάννης έχει πάει από τα 89 στα 101 κιλά. Το έχει καταφέρει χωρίς να φουσκώσει. Ολη αυτή η μάζα του επιτρέψει να είναι πολύ γρήγορος και εκρηκτικός, όσο χρειάζεται για το ΝΒΑ.

Κορμός: Ο Αντετοκούνμπο έχει ισορροπία σε όλο του τον κορμό. Το αποτέλεσμα; Μπορεί να ντριμπλάρει σαν ακροβάτης σε όλο το μήκος του παρκέ, να πάρει το ριμπάουντ, να πετάει για ένα alley-oop.

Χέρια: Το μέσο μέγεθος της παλάμης ενός ενήλικα, είναι 19 εκατοστά. Του Γιάννη είναι 31. Πολύ μεγαλύτερη παλάμη από τον LeBron James, ακόμη και από τον Kawhi Leonard. Μπορεί να πιάνει τη μπάλα, να έχει τον απόλυτο έκλεγχό της.

Αχίλλειος τένοντας: Είναι διπλάσιος σε σχέση με αυτόν ενός ενήλικα. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ένας μακρύς αχίλλειος, βοηθά στην ελαστική ενέργεια, στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανάλυση του ESPN

 

Πηγή:Nba Greece.gr


Πηγή: http://sportsite.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B2%CE%B1/

About Vassilis Batzis