Home / LIFE & ARTS / Το (καθόλου θολό) άστρο της Μπίλι Αϊλις

Το (καθόλου θολό) άστρο της Μπίλι Αϊλις

Αν κάποιος μάθει την διάρκεια (δυόμιση ώρες) του καινούριου ντοκιμαντέρ της Apple TV, αφιερωμένου στην Μπίλι Αϊλις, ίσως σκεφτεί ότι αυτή είναι υπερβολικά μεγάλη για μια 20χρονη καλλιτέχνιδα που έχει βγάλει μόλις έναν δίσκο και ουσιαστικά ακόμα κάνει τα πρώτα της βήματα στην μουσική. Η Μπίλι ωστόσο δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση.
Mια από τις πρώτες εικόνες του ντοκιμαντέρ την δείχνει στα 13 της να πανηγυρίζει για την δημοσίευση του πρώτου της τραγουδιού στο Διαδίκτυο. Διότι η θαυματουργή Αμερικανίδα ανήκει σε μια γενιά που μεγάλωσε με το γρήγορο Ιντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα ως δεδομένα, με όλα τα καλά και τα άσχημα που αυτά φέρνουν μαζί τους. Στο «Billie Eilish: The World’s a Little Blurry» βλέπουμε ουσιαστικά την εφηβεία μιας κοπέλας, το φως, το σκοτάδι και την προφανή… θολούρα της, με την διαφορά πως εδώ μιλάμε για κάποια που στα 17 ήταν πλέον ποπ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Χάρη στους γονείς της, που κατά τα φαινόμενα φρόντιζαν να καταγράφουν σχεδόν τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μπόλικο υλικό από την καθημερινότητα της Μπίλι και φυσικά την μοναδική καλλιτεχνική συνεργασία με τον ιδιοφυή αδελφό της, Φινέα. Οι δυο τους έχουν δηλώσει πολλές φορές πως έγραψαν ολόκληρο το «When We Fall Asleep, Where Do We Go?», το άλμπουμ των πέντε βραβείων Γκράμι, στο παιδικό τους δωμάτιο και στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε… του λόγου το αληθές.
Ακόμα πιο σημαντική ωστόσο είναι η προσωπική ιστορία και εξομολόγηση της Μπίλι Αϊλις, ως νεαρού κοριτσιού που ζει (ακόμα) την μετάβαση από μια συμβατική ζωή σε αυτή της κορυφαίου βεληνεκούς σταρ. «Δεν μπορώ να τα κάνω θάλασσα ούτε για λίγο» την ακούμε να λέει πιεσμένη και έτοιμη να κλάψει σε κάποιο σημείο. Τα δάκρυα πάντως έρχονται επί σκηνής όταν τραγουδά την όμορφη μπαλάντα της με τίτλο «I Love You», την επαύριο ενός χωρισμού. Ο πανταχού παρών Φινέας την αγκαλιάζει από τους ώμους και την ενθαρρύνει, ακριβώς όπως κάνει συνεχώς και η μητέρα της.
Υπάρχουν πολλές συγκινητικές και άλλες αστείες σκηνές στο ντοκιμαντέρ της Apple TV που εν γένει κάνει ακόμα πιο συμπαθή και προσιτή μια καλλιτέχνιδα που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές του κοινού. Η επιρροή της, ακόμα και σε τομείς εκτός μουσικής, όπως για παράδειγμα στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, είναι φανερή και ενδεικτική του ταλέντου και της δημοφιλίας της. Ακόμα κι αν εκείνη είναι ικανή να βάλει τα κλάμματα από χαρά, επειδή την πήρε τηλέφωνο για να την συγχαρεί ο παιδικός της «έρωτας», Τζάστιν Μπίμπερ.

Πηγή

About moneyreview