Home / Πολιτισμός / Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Βερολίνο αποκτά ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με στόχο τον παραγωγικό διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, δύο χωρών που οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων όξυναν τις μεταξύ τους σχέσεις, τον προσεχή Ιανουάριο εγκαινιάζεται το ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ “Hellas Filmbox Berlin” (HFBB), το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο. Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του νεοσύστατου Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.» (ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο), που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης.

Βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής του γερμανικού κοινού και του γερμανικού Tύπου ειδικότερα, δημιουργίες της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, προκειμένου να διευρύνει συνολικά τη ματιά, κοινού και ΜΜΕ, πάνω στην Ελλάδα. Έτσι, το γερμανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας στο πρώτο Φεστιβάλ που πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου στο Babylon, έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, θα προβληθούν περίπου 35 ταινίες.

Η υποβολή ταινιών αρχίζει το Σάββατο 1η Αυγούστου, και οι κινηματογραφιστές καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα τμήματα του φεστιβάλ θα βρίσκονται στη σελίδα http://www.hellasfilmbox.de/el/film-submission/

About totritomati