Home / Ειδήσεις / Τουρκία : Σε καθολικό lockdown το Σαββατοκύριακο, καθώς η Covid-19 καλπάζει στη χώρα

Τουρκία : Σε καθολικό lockdown το Σαββατοκύριακο, καθώς η Covid-19 καλπάζει στη χώρα

Η Τουρκία εισήλθε στο πρώτο καθολικό lockdown για το Σαββατοκύριακο από το Μάιο, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες.

Η χώρα των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων κατέγραψε χθες 32.736 νέες μολύνσεις, περιλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας, το Μάρτιο.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 193 χθες, αγγίζοντας το ημερήσιο ρεκόρ που καταγράφηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 14.509.

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από άδειες πλατείες και δρόμους σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, όπου κυκλοφορούσαν ελάχιστοι άνθρωποι και οχήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τους κανονισμούς της καραντίνας.

Η Τουρκία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία, με τις χώρες αυτές να έχουν πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από εκείνη.

Η τελευταία φορά που η χώρα επέβαλε καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα σε μεγάλες πόλεις ήταν το Μάιο.

Ανακοίνωσε την επιβολή απαγορεύσεων κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο τον περασμένο μήνα, ωστόσο τα μέτρα απέτυχαν να ανακόψουν την αύξηση των νέων κρουσμάτων και θανάτων.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr