Home / Διεθνή / Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από τον σεισμό στη Χιλή

Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από τον σεισμό στη Χιλή

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά το σεισμό 8,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Χιλή. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται κοντά στην πόλη Illapel, οι κάτοικοι της οποίας έντρομοι κατέκλυσαν τους δρόμους.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά το σεισμό εκδόθηκε έκτακτο δελτίο για τσουνάμι με κύματα 5 μέτρων να χτυπούν τις ακτές της χώρας.

Η σεισμική δόνηση διήρκεσε περισσότερο από 3 λεπτά και έχουν καταγραφεί αρκετές δεκάδες μετασεισμών.

Τα τοπικά μέσα αλλά και τα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια του σεισμού επικράτησε πανικός με το έντρομο πλήθος να τρέχει στους δρόμους σε κατάσταση σοκ.

Όπως αναφέρει ρεπόρτερ του BBC, ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν δέκα φορές πιο δυνατός από τον αντίστοιχο που σχεδόν ισοπέδωσε τον περασμένο Απρίλιο το Νεπάλ. Οι αρχές της Χιλής, μία χώρα η οποία έχει πολλάκις βιώσει μεγάλες καταστροφές από σεισμούς, τόνισαν πως από τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση δεν αναμένεται να καταγραφούν πολλές ανθρώπινες απώλειες κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια η πολεοδομική νομοθεσία έχει γίνει εξαιρετικά απαιτητική στην αντισεισμική κατασκευή κτιρίων.

About admin