Home / Ειδήσεις / Τον έπιασαν με αρχαία σε φορτηγό

Τον έπιασαν με αρχαία σε φορτηγό

Συνελήφθη 79χρονος στην πλατεία Αμερικής

Αθήνα
Πλήθος αρχαίων αντικειμένων εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του ένας 79χρονος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Αμερικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση σχετικής πληροφορίας, βρέθηκαν, σε φορτηγό αυτοκίνητο αλλά και στο σπίτι του, και κατασχέθηκαν εμπορικός αμφορέας με οξυπύθμενη βάση, δύο σφαιρικοί κορινθιακοί αρύβαλλοι αρχαϊκής εποχής (700π.Χ.-480π.Χ.), μία αγνύθα, δίωτος σκύφος (κοτύλη) με ταινιωτή διακόσμηση, μόνωτο χυτροειδές αγγείο ρωμαϊκής εποχής (2ος π.Χ.-4ος μ.Χ. αιώνας), πήλινο ειδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής, πήλινο τεμάχιο πιθανόν λαβή, δύο μεγάλα πιθάρια που αποτελούνται από 20 συνανήκοντα τμήματα (προϊστορικής περιόδου), καθώς και ένα λίθινο ειδώλιο δύο γυναικείων μορφών μη ελλαδικής προέλευσης (πιθανόν Ν. Αμερικής).

Οι κατασχεθείσες αυτές αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι οι πρώτες εννέα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς,

Κατασχέθηκαν, επίσης, ένα χάλκινο στρογγυλό τμήμα με ανάγλυφη μορφή, τμήμα πήλινου αγγείου και τρία αδιευκρίνιστα αντικείμενα, αρχαιότητες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Με δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis