Home / Επιχειρήσεις / Τι σχεδιάζει για το Athens Heart η Premia Properties 

Τι σχεδιάζει για το Athens Heart η Premia Properties 

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Doreco AΕ η Premia Properties απέκτησε το εμπορικό κέντρο Athens Heart, έναντι τιμήματος 15,7 εκατ. ευρώ και πλέον βάζει μπρος τα σχεδία για την αλλαγή των χρήσεων του ακινήτου με στόχο να το «επανασυστήσει», στην ελληνική αγορά. 
Αυτό εξάλλου ανέφερε και ο πρόεδρος της Premia, Ηλίας Γεωργιάδης σε δήλωσή του με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. «Μελετάμε τον προσδιορισμό των βέλτιστων χρήσεων (repositioning) του ακινήτου, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά πράσινα και βιώσιμα γραφεία με μικτές εμπορικές χρήσεις. Επίσης, η Premia, συνεπής με την πολιτική της, σκοπεύει να αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της Premia είναι η διαφοροποίηση των χρήσεων του ακινήτου, περιορίζοντας τα εμπορικά καταστήματα και προσθέτοντας ενδεχομένως χρήσεις γραφείων ή και κάποιους εκπαιδευτικούς χώρους. Παράλληλα, πρόθεση της διοίκησης είναι η εξαγορά και όμορου οικοπέδου, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας, που έχει τη δυνατότητα ανέγερσης κτιρίου επιφανείας 3.200 τ.μ., που θα μπορούσε να λειτουργήσει συνδυαστικά με το Athens Heart των 22.000 τ.μ., μέσω της προσθήκης και χρήσεων ψυχαγωγίας.  
H συναλλαγή 
Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, σε υλοποίηση της από 31.8.2022 δικαστικής απόφασης με την οποία επικυρώθηκε Συμφωνία Εξυγίανσης της εταιρείας DORECO Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου «Athens Heart», προχώρησε στην απόκτηση του ακινήτου συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ.. 

Το ακίνητο μαζί με όλο τον πάγιο και κινητό εξοπλισμό του, τις ενεργές μισθώσεις, τις διοικητικές άδειες λειτουργίας καθώς και τις άδειες χρήσης και σήματα, μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία PRIMALAFT ATHENS A.E. (100% θυγατρική της PREMIA), έναντι τιμήματος 15,7 εκατ. ευρώ. 
Το τίμημα καθώς και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν στην PRIMALAFT και παρέμειναν στην DORECO, θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των υποχρεώσεων της τελευταίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης. 
Η PRIMALΑFT ξεκινά τη δραστηριότητα της με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και χωρίς χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή σε τρίτους διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση της τρέχουσας λειτουργίας του εμπορικού κέντρου. 
moneyreview.gr
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview