Home / Ειδήσεις / Τη συμβολή της Χίου στην ιστορία των Ελλήνων, επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Τη συμβολή της Χίου στην ιστορία των Ελλήνων, επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στη μακραίωνη συμβολή της Χίου και των Χιωτών στη διαμόρφωση της ιστορίας των Ελλήνων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, που παρακολούθησε σήμερα στην πόλη της Χίου στα πλαίσια του εορτασμού των 103 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

Κύριο σημείο αυτής της συμβολής, κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν «ο ποταμός αίματος της σφαγής της Χίου δείγμα γραφής δυστυχώς της τουρκικής βαρβαρότητας».

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Χίου και κατά την αρχαιότητα «στη διαμόρφωση των δημοκρατικών θεσμών», αλλά και στη διαχρονική οικονομική άνθηση του έθνους «όπως η συμβολή αυτή εκφράζεται μεσ? από την εδραίωση της ελληνικής εμπορικής θαλασσοκρατορίας ως σήμερα», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την άφιξη του στη Χίο, σήμερα το πρωί, μετέβη στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Βικτόρων, ενώ κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών του απένειμε το μετάλλιο της Μητρόπολης Χίου, του Αγίου Ισιδώρου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πόλης, ενώ κατευθυνόμενος στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσει την παρέλαση σταμάτησε και συνομίλησε με συνταξιούχους του ΝΑΤ που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

 

About m bonsu