Home / Ελλάδα / Την… τιμητική τους έχουν και σήμερα οι παραλίες

Την… τιμητική τους έχουν και σήμερα οι παραλίες

Σε καμίνι θα μετατραπεί και την Κυριακή η χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα ενώ «ανάσα» δροσιάς αναμένεται από τη Τρίτη.

Το διήμερο θα επικρατήσει αρκετή ζέστη σε όλη την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα. Σε Θεσσαλία, δυτική Στερεά και κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 38-41 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 36-39 βαθμούς και στην Κρήτη 35-38.

Καλύτερες θα είναι οι συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, από Λήμνο μέχρι και Κυκλάδες, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 31-34 βαθμούς λόγω του βοριά.

Στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρξει από τη Δευτέρα μια κάμψη της θερμοκρασίας στους 37-39 βαθμούς. Πρωτοφανείς για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν και χθες στη χώρα, με τον κόσμο ειδικά στις μεγάλες πόλεις να έχει… κυριολεκτικά κατασκηνώσει στις παραλίες.

Ο υδράργυρος έφτασε το Σάββατο κατά μέσο όρο τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο λόγω τοπικών συνθηκών σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν ακόμη μεγαλύτερες τιμές. Τους 43 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Σπάρτη και τις Μοίρες Ηρακλείου, τους 42 στη Λειβαδιά και την Κάτω Τιθορέα και τους 41 στη Λάρισα και το Λευκοχώρι Φθιώτιδας.

Ο δήμος Αθηναίων θα έχει ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα 8 κλιματιζόμενες αίθουσες σε διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας εφιστούν αυτές τις ημέρες την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ώστε να καταναλώνουν περισσότερα υγρά και παράλληλα να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τη σωματική κόπωση.

Πηγή: Mega

About admin