Home / Κόσμος / Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε στον Ερντογάν ο Νταβούτογλου

Την παραίτηση της κυβέρνησής του υπέβαλε στον Ερντογάν ο Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέβαλε το απόγευμα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, όμως θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Το κυβερνών, ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του κ. Νταβούτογλου απώλεσε την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή και θα υποχρεωθεί είτε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με ένα από τα μικρότερα κόμματα – διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες –  είτε να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας μόνο του.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν αποδέχτηκε την παραίτηση της κυβέρνησης που του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ζήτησε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική Προεδρία.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται ότι θα αναθέσει και πάλι στον κ. Νταβούτογλου τον σχηματισμό κυβέρνησης όταν ανακοινωθούν τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, κάτι που ίσως να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 


Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/963639/tin-paraitisi-tis-kubernisis-tou-upebale-ston-erntogan-o-ntaboutoglou

About admin