Home / ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ / Τεχνοτροπίες ξύλου για ανανέωση επίπλων

Τεχνοτροπίες ξύλου για ανανέωση επίπλων

Κοιτάτε εκείνο το παλιό τραπεζάκι που υπάρχει σκονισμένο στο χωλ και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Μήπως έχετε όλα εκείνα τα κλασικά κάδρα και τις κορνίζες που θέλετε να ανανεώσετε, αλλά δεν ξέρετε πώς; 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται εύκολες τεχνοτροπίες ξύλου που θα μεταμορφώσουν τα παλιά σας έπιπλα. 
1. Κρακελέ
Ίσως η πιο χαρακτηριστική από όλες τις τεχνοτροπίες ξύλου, το κρακελέ δημιουργεί την όψη της ραγισμένης επιφάνειας, κάνοντας το έπιπλό σας να μοιάζει φυσικά φθαρμένο από τον χρόνο. Το κρακελέ είναι από τις πιο εύκολες για το βάψιμο ξύλου τεχνοτροπίες και όχι μόνο. Η τεχνοτροπία τοίχου κρακελέ είναι, επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλής στο βάψιμο τοίχου. 

⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένους ξυλουργούς για την αναπαλαίωση των επίπλων σας.
2. Πατίνα
Η πατίνα είναι από εκείνες τις τεχνοτροπίες ξύλου που πετυχαίνουν την τεχνητή παλαίωση του, καθώς χρησιμοποιείται χρώμα που μιμείται την οξείδωση του ξύλου. Υπάρχουν δύο είδη πατίνας:
● Η κλασική πατίνα που γίνεται με τη χρήση πινέλου ή βούρτσας και επιλέγεται για τα κλασικά έπιπλα. Μπορεί να δώσει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, από διχρωμία μέχρι παλαίωση επίπλου. ● Η γαλλική πατίνα, κατά την οποία ξύνεται η επιφάνεια του ξύλου σε διαφορετικά σημεία, ώστε να πάρει τη χαρακτηριστική ακανόνιστη μορφή των παλιών επίπλων και τους δίνει μία ρουστίκ εμφάνιση.  3. Παλαίωση ξύλου με φωτιά

Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλα τα ξύλινα αντικείμενα και να δημιουργήσει μία απομίμηση ξύλου που είναι φθαρμένο από το χρόνο. Πώς γίνεται αυτό όμως; 
● Καίγοντας προσεκτικά το ξύλο με το φλόγιστρο, σκουραίνεται και δημιουργείται διχρωμία. ● Επίσης, αναδεικνύονται καλύτερα τα νερά του ξύλου και ξεχωρίζουν πάνω στο έπιπλο. ● Αυτή η τεχνική χρειάζεται εμπειρία γιατί πρέπει να γνωρίζετε σε ποια σημεία θα χρησιμοποιήσετε το φλόγιστρο και σε τι απόσταση. ● Αν γίνει σωστά, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Το ξύλο θα έχει μία όμορφη παλαίωση και θα δώσει μία όμορφη πινελιά στο χώρο.  4. Ντεκαπέ
Το ντεκαπέ είναι μία από τις τεχνικές επεξεργασίας ξύλου, στην οποία το ξύλο βάφεται με δύο διαφορετικές στρώσεις χρώματος και στη συνέχεια τρίβεται. Η συγκεκριμένη μέθοδος για αναπαλαίωση ξύλου, αναδεικνύει τα φυσικά νερά του ξύλου, δίνοντας του μία country εμφάνιση. Επίσης αν το έπιπλο είναι όντως παλιό, τότε τρίψτε το παλιό βερνίκι και βάψτε το με ειδική βαφή ντεκαπέ για αυτό το αποτέλεσμα. 
● Χαρακτηριστικές τεχνοτροπίες ξύλου ντεκαπέ είναι αυτές που το πάνω μέρος του επίπλου έχει το χρώμα του ξύλου και το κάτω είναι βαμμένο με λευκή πατίνα. Τα έπιπλα που είναι ιδανική παλέτα για την ντεκαπέ τεχνοτροπία είναι τα πιο κλασικά. ● Συνδυάζονται ιδανικά σε κάθε χώρο και χρωματική παλέτα γιατί δεν περιέχουν έντονα χρώματα. Το στυλ τους δίνει μία ζεστασιά και κάνει το χώρο να θυμίζει το σπίτι στο χωριό. 
⇒ Βρείτε στο Douleutaras αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο Σπίτι!
5. Χρύσωμα επίπλου
Αυτή είναι μία από τις τεχνοτροπίες ξύλου που θα δώσουν ιδιαίτερη λάμψη στον χώρο. Δεν ταιριάζει σε κάθε σπίτι και θέλει προσοχή με τι χρώματα θα τη συνδυάσετε. Η συγκεκριμένη τεχνική βασίζεται στην τοποθέτηση φύλλων χρυσού πάνω στα ανάγλυφα σημεία του επίπλου και είναι μία αρκετά λεπτομερής και ακριβή τεχνική.  6. Σφυρήλατο Αν θέλετε να δώσετε industrial εμφάνιση στο παλιό σας τραπέζι, τότε οι ειδικές στο βάψιμο ξύλου τεχνοτροπίες, οδηγούν στο στο σφυρήλατο χρώμα. Η τεχνική απαιτεί να ακολουθείτε όλα τα βήματα για το βάψιμο επίπλων και μετά να το βάψετε μία ή δύο στρώσεις με το προστατευτικό σφυρήλατο χρώμα. Αυτό θα κάνει το τραπέζι να μοιάζει με μεταλλικό και θα του αλλάξει τελείως το ύφος.
⇒ Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σας
Σχετικά με το Douleutaras:Ο Douleutaras είναι η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι. Συνεργάζεται με 3.500+ αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης περιγράφει την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει και μέσα σε 10’’ βλέπει τους καλύτερους επαγγελματίες για αυτή, επιλέγοντας εκείνον που θα προχωρήσει. 
Πηγή: Douleutaras.gr

Πηγή

About kathimerini