Home / GASTRONOMIE / Τα 2 μυστικά της σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον για τέλεια ζουμερή γαλοπούλα

Τα 2 μυστικά της σεφ Ναϊτζέλα Λόουσον για τέλεια ζουμερή γαλοπούλα

Η Ναϊτζέλα Λόουσον, μία από τους πιο διάσημους σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου, με θρυλικές συνταγές, μοιράζεται τα τιπς της για τέλεια γαλοπούλα!

Πρώτα απ’ όλα, συμβουλεύει πάντα να μαρινάρετε τη γαλοπούλα μέσα σε αλατόνερο, καθώς αυτό στο να κρατήσει τα ζουμιά της όσο μαγειρεύεται η γαλοπούλα και συνεπώς να είναι πιο ζουμερή. Με το μαρινάρισμα με αλατόνερο η γαλοπούλα απορροφά επιπλέον νερό το οποίο κρατάει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο σάιτ της, η πετυχημένη σεφ, προτείνει να γεμίσετε ένα μεγάλο ταψί ή πλαστικό μπολ με νερό, αλάτι και μπαχαρικά και να βάλετε την γαλοπούλα μέσα σε αυτό.

Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα κρύο μέρος. Η Ναϊτζέλα Λόουσον έβαλε τη δική της γαλοπούλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο. Στην άλμη της, η σεφ προσθέτει πορτοκάλια, ξυλάκια κανέλας, garni, κύμινο, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκάνισο και σπόρους μουστάρδας.

γαλοπούλα σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Συμβουλές για να μη γίνει η γαλοπούλα σας στεγνή / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια άλλη πολύτιμη συμβουλή της καταξιωμένης σεφ για το χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι να προσθέσετε σιρόπι σφενδάμου στο βούτυρο και να αλείψετε με αυτό τη γαλοπούλα.

Visit source site

About iefimerida