Home / Επιχειρήσεις / Τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας μετά το deal με την Epsilon Net 

Τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας μετά το deal με την Epsilon Net 

Σε αποκλειστική συνεργασία με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών οδηγεί η στρατηγική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας και της Epsilon Net που ανακοινώθηκε χθες και περιλαμβάνει και την είσοδο της τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής αρχικά με ποσοστό 7,5%. 
Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας, στην συνεργασία των δύο πλευρών περιλαμβάνεται η απευθείας διασύνδεση των εμπορικών εφαρμογών της Epsilon Net με τα συστήματα της Τράπεζας αξιοποιώντας την Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή των συναλλαγών και του Embedded Finance (σ.σ. εισαγωγή χρηματοοικονομικών προϊόντων σε μη χρηματοοικονομικές εφαρμογές). 

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέσω της συμφωνίας οι περίπου 125 χιλ. υφιστάμενοι πελάτες της Epsilon Net θα έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο σύνολο των τραπεζικών υπηρεσιών της Εθνικής μέσω των ERP λογισμικών που χρησιμοποιούν ήδη στην καθημερινή λειτουργία τους, χωρίς να παρεμβάλλονται οι συνήθεις διαδικασίες της παραδοσιακής τραπεζικής, δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα.
Επιπλέον, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, οι υπηρεσίες αυτές θα φτάνουν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών (άνω των 600χιλ.) μέσω του εκτεταμένου δικτύου των 16 χιλ. λογιστικών γραφείων που συνεργάζονται με την Epsilon Net αφού αποτελεί την ηγέτιδα εταιρία παροχής λογισμικού σε αυτόν τον χώρο 

«Η τράπεζα μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Epsilon Net προσδοκά την διεύρυνση των εργασιών της στον χώρο του fintech και την επέκταση των ψηφιακών καναλιών διανομής για όλα τα προϊόντα της. Προσδοκά επίσης στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και προϊόντων, τα οποία θα φέρουν στους πελάτες της προστιθέμενη αξία και θα βελτιώσουν το οικοσύστημα των συναλλαγών και πληρωμών», αναφέρουν οι πηγές της ΕΤΕ.
Η μετοχική συμμετοχή και το τίμημα 
Και σχολιάζουν ακόμη πως η συμφωνία με την Epsilon Net δεν είναι απλώς μια εμπορική συμφωνία. Είναι μία  μακροχρόνια συνεργασία που επισφραγίζεται με την συμμετοχή της Εθνικής στο μετοχικό κεφάλαιο της Epsilon Net.  Σε πρώτη φάση η Εθνική θα αποκτήσει το 7.5% σε μία τιμή 7,4 ευρώ ανα μετοχή, «αξία η οποία αντανακλά τις προσδοκώμενες συνέργειες για τις δύο εταιρίες και για την Εθνική ειδικότερα», αναφέρουν οι πηγές της τράπεζες. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για την αγορά ακόμη ενός 7,5%, ενώ σύμφωνα με τους κύκλους της ΕΤΕ υπο ορισμένες προυποθέσεις αυτή η συμμετοχή μπορεί να αγγίξει το 20% τα επόμενα τρία έτη.
moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης: 
Εθνική Τράπεζα: Έκλεισε το deal για το 7,5% + 7,5% της Epsilon Net

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview