Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τα παιδιά του μπαμπά: Τα 12 «nepo babies» του επιχειρείν

Τα παιδιά του μπαμπά: Τα 12 «nepo babies» του επιχειρείν

Τον τελευταίο μήνα, όλος ο κόσμος μιλά για τα «παιδιά του νεποτισμού», έπειτα από το άρθρο του New York Magazine για τα «nepo babies», δηλαδή τα παιδιά διασήμων που κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ πατώντας πάνω στη φήμη των γονιών τους.
«Έχει τα μάτια της μητέρας της. Και τον ατζέντη της», έγραφε το άρθρο, μιλώντας για ανερχόμενα αστέρια με διάσημους γονείς, όπως την Dakota Johnson, τον Jack Quaid, την Zoë Kravitz, τον Ben Platt, την Maya Hawke και τη Lily Rose-Depp.

Το Business Insider έψαξε για τα «nepo babies» του επιχειρείν.
Όπως εξηγεί, πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, που απέκτησαν προβάδισμα στον δρόμο τους για την κορυφή εξαιτίας των οικογενειακών δεσμών τους. «Δεν ήθελαν όλοι να εργαστούν στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά οι περισσότεροι απέκτησαν πλούσια εμπειρία από σχετικά μικρή ηλικία στις εταιρείες και τις βιομηχανίες των γονιών τους», εξηγεί το δημοσίευμα.

Donald Trump Jr. και Eric Trump
φωτ.: AP
Ο 45χρονος Donald Trump Jr. και ο 39χρονος Eric Trump είναι οι μεγαλύτεροι γιοι του πρώην προέδρου Donald Trump και διοικούν μαζί την Trump Organization ως εκτελεστικοί αντιπρόεδροι.
Η 41χρονη αδερφή τους, Ivanka Trump, εντάχθηκε στην Trump Organization το 2005 ως εκτελεστική αντιπρόεδρος. Απομακρύνθηκε από την εταιρεία αφού διορίστηκε ως ανώτερη σύμβουλος του Λευκού Οίκου το 2017, όταν ο πατέρας της πήρε τη θέση του στο Οβάλ Γραφείο.
Lachlan Murdoch
φωτ.: AP
Ο Lachlan Murdoch, 51 ετών, είναι ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch.
Γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και άρχισε να εργάζεται για την News Corporation του πατέρα του σε ηλικία 18 ετών σε μια από τις αυστραλιανές εφημερίδες της εταιρείας.
Μετά την αποφοίτησή του από το Πρίνστον, αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της News Corp, αλλά παραιτήθηκε το 2005 για να κάνει τις δικές του business. Επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2014 και σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Fox Corporation.
Delphine Arnault
φωτ.: AP
Η 47χρονη Delphine Arnault είναι η κόρη του Bernard Arnault, που πρόσφατα ξεπέρασε τον Elon Musk για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται από το Bloomberg στα 172 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Arnault είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του γαλλικού κολοσσού της μόδας και της πολυτελείας LVMH.
Η Delphine Arnault εντάχθηκε στην Christian Dior, θυγατρική της LVMH, το 2001. Το 2013, έγινε εκτελεστική αντιπρόεδρος στη Louis Vuitton, μια άλλη θυγατρική.
Και τα πέντε παιδιά του Bernard Arnault εργάζονται για την LVMH και τις θυγατρικές της, αλλά η Delphine έχει ανέβει υψηλότερα στην ιεραρχία από τα αδέρφια της.
David Lauren
φωτ.: AP
Ο David Lauren είναι ο μικρότερος γιος του μεγιστάνα της μόδας Ralph Lauren. Είναι ο επικεφαλής του brand και υπεύθυνος καινοτομίας στην εταιρεία που φέρει το όνομα του πατέρα του.
 «Δεν ήθελα ποτέ να δουλέψω για τον πατέρα μου», είπε στο περιοδικό Time το 2002, δύο χρόνια αφότου εντάχθηκε στην Ralph Lauren. Είναι, πάντως, εκείνος που βοήθησε την εταιρεία να επεκτείνει την παρουσία της στο διαδίκτυο.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Duke και είναι παντρεμένος με τη Lauren Bush, την εγγονή του George H.W. Bush.
Abigail Johnson
Το 2014, η Abigail Johnson διαδέχθηκε τον πατέρα της, Edward Johnson III, για να γίνει CEO της Fidelity Investments, της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον παππού της, τον Edward Johnson II, το 1949.
Ως φοιτήτρια, η Abigail Johnson δούλευε στην Fidelity τα καλοκαίρια, πριν πιάσει full time δουλειά στην εταιρεία, το 1988, αρχικά ως αναλύτρια.
Στα 61 της, διαθέσει περιουσία 21 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο 75ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Jay Y. Lee (Lee Jae-yong)
φωτ.: AP
Ο 54χρονος Jay Y. Lee έγινε εκτελεστικός πρόεδρος της Samsung Electronics τον Οκτώβριο. Ο πατέρας του, Lee Kun-hee, είχε τον ίδιο ρόλο μέχρι τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 2020.
Το 2017 πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή, αφού κατηγορήθηκε για δωροδοκία στενού συνεργάτη πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας.
Ο Lee ήταν δεύτερος στη λίστα του Forbes με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους της Κορέας το 2022, με περιουσία 9,2 δισ. δολαρίων.
A.G. Sulzberger
φωτ.: AP
Ο Arthur Gregg –ή απλά A.G.- Sulzberger είναι πρόεδρος της The New York Times Company. Είναι το τέταρτο μέλος της οικογένειας Sulzberger που έχει καθίσει σε αυτή την καρέκλα.
Η οικογένεια διευθύνει τους Times για περισσότερο από έναν αιώνα.
Shari Redstone
φωτ.: AP
Η Shari Redstone είναι η κόρη του Sumner Redstone, ο οποίος πήρε τον έλεγχο της Viacom το 1987 και μετέτρεψε την εταιρεία σε μια αυτοκρατορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου που περιλαμβάνει το CBS, την Paramount Pictures, το MTV, το Nickelodeon και το Comedy Central. Σήμερα, η Shari Redstone είναι πρόεδρος της Paramount Global.
Η Shari και ο Sumner Redstone διαφώνησαν δημόσια το 2007 για το μέλλον της National Amusements, της αλυσίδας θεάτρων που ίδρυσε ο παππούς της.
Η Shari Redstone είχε πει κάποτε ότι «το μόνο πράγμα που ήμουν αποφασισμένη να κάνω ήταν να μην εργαστώ ποτέ στην οικογενειακή επιχείρηση». Παρόλα αυτά, έγινε εκτελεστική αντιπρόεδρος της National Amusements στα 40 της.
Gus Wenner
φωτ.: AP
Το 2022, ο Gus Wenner έγινε διευθύνων σύμβουλος του Rolling Stone, του περιοδικού που συνίδρυσε ο πατέρας του, Jann.
Στα 23 του, το 2013, ο Gus Wenner εντάχθηκε στη Wenner Media, την εκδοτική επιχείρηση του πατέρα του, αφότου σπούδασε στο Brown University.
John Tyson
φωτ.: AP
Ο John R. Tyson είναι οικονομικός διευθυντής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tyson Foods. Εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά της οικογένειας Tyson που εργάζεται στην επιχείρηση.
Ο πατέρας του, John H. Tyson, είναι πρόεδρος της Tyson Foods από το 1998 και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος από το 2000 έως το 2006.
Richard Smith
φωτ.: AP
Η FedEx ιδρύθηκε το 1971 από τον επιχειρηματία Frederick Smith. Ο γιος του Frederick, Richard, εντάχθηκε στην εταιρεία το 2005.
Ο Richard Smith έγινε διευθύνων σύμβουλος της FedEx Express, του μεγαλύτερου τμήματος της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο. Ο αναλυτής της Barclays, Brandon Oglenski, είπε τότε: «Δεν φωνάζουμε ότι υπάρχει νεποτισμός, αλλά θα μπορούσε κανείς να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Richard δεν δίνει καλή εικόνα, απλά γιατί δεν έχει την εμπειρία που είχαν οι προηγούμενοι επικεφαλής της Express».
moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview