Home / Ειδήσεις / Τα κομμωτήρια αποτέλεσαν την Κυριακάτικη δι-έξοδο στην καραντίνα

Τα κομμωτήρια αποτέλεσαν την Κυριακάτικη δι-έξοδο στην καραντίνα

Με μικρούς χώρους αναψυχής έμοιαζαν τα κομμωτήρια σήμερα, Κυριακή, δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας υπό περιορισμούς. Ήταν τα μόνα σημεία στην Αθήνα όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιουν τον καφέ τους ενώ κάθονταν. Φύσικα, όση ώρα επέτρεπε το προγραμματισμένο ραντεβού τους και μόνο σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης.

«Επειδή κι εγώ δούλευα ένας τρόπος για να ηρεμήσω ήταν να έρθω εδώ σήμερα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Μαραγκού πίνοντας τον καφέ της, ενώ περίμενε να «πιάσει» η βαφή, έξω από κομμωτήριο στο Παγκράτι.

«Όταν γνωρίζεις ότι από σήμερα δεν θα μπορείς να πας πουθενά είναι μια διέξοδος» επιβεβαιώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Παπαδημητρίου όσο περιποιείται τα άνω άκρα της.

Σήμερα δεν άνοιξαν όλα τα κομμωτήρια καθώς ο περισσότερος κόσμος εξυπηρετήθηκε μέχρι το Σάββατο (7/11). Έτσι, η κίνηση ήταν πιο ομαλή σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή. Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι. Μας έλεγαν συγγνώμη μια βαφή προλαβαίνω; Ένα μανικιούρ; Δουλεύαμε πέντε άτομα και πάλι δεν φτάναμε. Θέλαμε κι άλλα χέρια» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η τεχνίτρια νυχιών, Γεωργία Σταθοπούλου. «Σήμερα έχουν έρθει όσοι φοβόντουσαν να έρθουν όταν είχαμε πολυκοσμία. Πιο πολύ μεγάλοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες» προσθέτει.

«Ανοίξαμε για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ξεμείνει. Μεροκάματο δεν θα βγάλουμε, πιο πολύ εξυπηρέτηση κάνουμε», αναφέρει ο Βασίλης Θεοχάρης που εργάζεται ως κουρέας τριάντα χρόνια.

Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου.

«Όσες ώρες να είμασταν ανοιχτά θα είχε κόσμο» λέει η Βίκυ Πέτα που διατηρεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι και σήμερα είχε στη βάρδια επτά άτομα. Την ίδια εικόνα περιγράφει στο ΑΠΕ και ο κομμωτής Σταμάτης Καραϊσκος, ο οποίος έχει την επιχείρηση του στην Καστέλλα. «Απέξω είναι έξι άτομα και μέσα άλλα έξι. Γύρω στα εκατόν ογδόντα ήταν τα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.»

Τα κομμωτήρια μαζί με τους φούρνους, τα συνοικιακά μπακάλικα, τα καφέ που πωλούν στο χέρι, τα εστιατόρια που κάνουν διανομή, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αποτέλεσαν τις μόνες εμπορικές επιχειρήσεις που παρέμειναν εν λειτουργία σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

About skaigr