Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, σχετικά με το αν θα ανακοινωθεί η άρση κάποιων μέτρων τις υπόλοιπες ημέρες.

Ο κ. Ταραντίλης έδωσε την ίδια απάντηση σε όλους τους δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα  ανέφερε ότι κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι ειδικοί και οι όποιες ανακοινώσεις για νέα μέτρα θα γίνονται στη συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται ανάλογα με τα στοιχεία που θα έχουν στην διάθεσή τους οι ειδικοί. Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σύστημα. Πρώτα γίνεται η συλλογή των δεδομένων, στη  συνέχεια οι ειδικοί εισηγούνται και μετά λαμβάνονται αποφάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το αν περιμένουμε άρση μέτρων στο τέλος της εβδομάδας.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί

«H επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο», ανέφερε στην πρώτη του ενημέρωση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης προσθέτοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.Όπως φαίνεται στους τελευταίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC), η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία, ωστόσο, αποτελεί δυναμικό -και όχι στατικό- φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ τόνισε πως η «κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό μέχρι τον Ιούνιο είναι να έχει πετύχει το πολυπόθητο 70%, ώστε να εξασφαλιστεί η ανοσία».

Σχετικά με το πλάνο αύξησης των καθημερινών εμβολιασμών στη χώρα μας, ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως δύο πράγματα παίζουν ρόλο:

Να υπάρχουν επιπλέον δόσεις και να εντάσσονται στο σύστημα επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι με βάση τα έως τώρα δεδομένα ώστε να πετύχουμε τους στόχους.

«Βεβαίως, η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών», ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο