Home / Αθλητισμός / Ταινία για την παιδική ηλικία του Πελέ στο φεστιβάλ Tribeca

Ταινία για την παιδική ηλικία του Πελέ στο φεστιβάλ Tribeca

«Η γέννηση ενός Θρύλου»

Σάο Πάουλο, Βραζιλία
Στη μεγάλη οθόνη αναμένεται σύντομα η ζωή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θρύλου στον κόσμο, Πελέ, καθώς τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί στο «Tribeca Film festival», στη Νέα Υόρκη, θα παρουσιαστεί μία βιογραφική ταινία για την παιδική και εφηβική ηλικία του με τίτλο «Η γέννηση ενός Θρύλου».

Στην πρώτη προβολή θα παραστεί ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «Σελεσάο» και επίτιμος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κόσμος, ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου θα κλείσει τα 73 του χρόνια. Εξάλλου, θυμίζουμε πως ο Πελέ έκλεισε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες στη Νέα Υόρκη με τη φανέλα του αμερικανικού συλλόγου.

Η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τους αδελφούς Τζεφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ, συγγραφείς των ντοκιμαντέρ «Favela Rising» και «The two Escobar».

Το σενάριο που βασίζεται εξ ολοκλήρου στη ζωή του «μάγου» της μπάλας, ξεκινάει με τα πρώτα βήματά του και στη συνέχεια εστιάζει στην εξέλιξη του ως έφηβος στις φτωχογειτονιές του Σάο Πάολο μέχρι το 1958, όταν σε ηλικία μόλις 17 χρονών, φορώντας την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας σκόραρε το νικητήριο γκολ για την πρώτη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Πρωταγωνιστούν μερικοί διάσημοι Βραζιλιάνοι ηθοποιοί, όπως οι Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο και Μίλτον Γκονσάλβες. Τον Πελέ θα υποδυθούν ο Κέβιν Ντε Πάουλα (στο ντεμπούτο του στις οθόνες), από την ηλικία των 13 μέχρι τα 17 και ο Λεονάρντο Λίμα Καρβάλιο στην ηλικία των 10.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μια αποκλειστική συνέντευξη του Πελέ αναφορικά με την ταινία, στον δημοσιογράφο Αντρέ Ναντέο

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis