Home / Αθλητισμός / Τέλος εποχής για τον θρυλικό Φράνκ Λάμπραντ

Τέλος εποχής για τον θρυλικό Φράνκ Λάμπραντ

Κώστας Αθανασούλης

Τέλος σε μια μεγαλειώδη καριέρα έβαλε ο Φράνκ Λάμπραντ καθώς ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παππούτσια σε ηλικία 38 ετών. Ένας ζωντανός θρύλος πλέον για την Chelsea που θεωρείται απο πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της αγγλικής ομάδας.

Ο Λάμπραντ ξεκίνησε την καριέρα του απο τη West Ham μένοντας εκεί για έξι χρονιές προτού πείσει την Chelsea να δαπανήσει 11 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του.

Αποτέλεσμα εικόνας για frank lampard young

Εκεί έμμελε να γράψει ιστορία έχοντας πάρει απο νωρίς τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Στα 13 χρόνια που έζησε στο Stamford Bridge συμμείωσε 429 συμμετοχές με τη μπλέ φανέλα, σκοράροντας μάλιστα 147 γκολ που τον κάνουν μέχρι και σήμερα τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Chelsea. Το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι έχει ξεπεράσει όλους τους επιθετικούς που μπήκαν στη λίστα ανα τα χρόνια, όντας… μέσος. Είχε βέβαια τον τρόπο του. Το μακρινό δυνατό σουτ και οι εκτελέσεις φάουλ ήταν τα χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν και τον έκαναν τον καλύτερο όλων.

Αποτέλεσμα εικόνας για frank lampard shot

Τις τελευταίες του ποδοσφαιρικές χρονιές της πέρασε σε Manchester City (2014 – 2015) και New York City στην άλλη πλευρά του ατλαντικού (2015 – 2016) προτού ανακοινώσει επίσημα την απόσυρση του απο τα γήπεδα.

Σε διεθνές επίπεδο έχει 106 συμμετοχές και 29 γκολ με την Εθνική ομάδα της χώρας του

 

Βίντεο – Αφιέρωμα

 

About Kostas Athanasoulis