Home / Ειδήσεις / Τάρτα με ντομάτα, κολοκυθάκια και καπνιστό τυρί Μετσόβου

Τάρτα με ντομάτα, κολοκυθάκια και καπνιστό τυρί Μετσόβου

Προετοιμασία 35΄, Αναμονή τουλάχιστον 30΄ Ψήσιμο 45΄ – 50΄

ΥΛΙΚΑ (για 10 – 12 μερίδες)

1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού ξεπαγωμένο

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη

1 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος

7 πομοντόρια σε φέτες, απλωμένα σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά ζουμιά

3 κολοκύθια σε φέτες

180 γρ. τυρί Μετσόβου σε φέτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε μια φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 28 εκ. Τρυπάμε παντού το φύλλο με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε το φύλλο με λαδόκολλα και γεμίζουμε με ωμό ρύζι, ρεβίθια ή κάποιο άλλο όσπριο. Αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το φύλλο από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το σκόρδο, τον βασιλικό και αδειάζουμε τα ¾ του μείγματος μέσα στη φόρμα. Βάζουμε από πάνω, σε στρώσεις, τις φέτες ντομάτας εναλλάξ με τις φέτες κολοκυθιού και τυριού, ξεκινώντας από τα τοιχώματα της φόρμας και καταλήγοντας στο κέντρο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ¼ του μείγματος που είχαμε αφήσει στο μπολ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 – 30 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πηγή

About ingr