Home / ΚΟΜΜΑΤΑ / Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εθνική οδό

Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εθνική οδό

Το χθεσινό πρωινό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού σύσσωμες οι πέντε κοινοβουλευτικές δυνάμεις δεν συμφώνησαν με την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην κεντρική συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας. «Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας», τόνισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «μετά δέκα μέρες “συσκέψεων”, αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εντέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της». Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Open, δήλωσε πως «η απόφαση για το κλείσιμο της εθνικής οδού δεν δείχνει την καλύτερη προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης».

Η απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση ήρθε από τον Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος επισήμανε πως με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως «η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και για αυτό πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Θέλω να πω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος, λειτουργεί, δουλεύει και εργάζεται συνεχώς έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα δυνατά προβλήματα στην επικράτεια της χώρας μας».
Σε υψηλούς τόνους και το ΚΙΝΑΛ κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους εξαιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε «έτσι, χωρίς πρόγραμμα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. «Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;» κατέληξαν από τη Χαριλάου Τρικούπη.
Από το ΚΚΕ τόνισαν πως «έχει γίνει πλέον καθεστώς φυσικά φαινόμενα, όπως η χιονόπτωση τον χειμώνα, να βαφτίζονται “ακραία” μόνο και μόνο για να κρυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες». «Υποτίθεται ότι οι αυτοκινητόδρομοι δόθηκαν σε ιδιώτες για να μην κλείνουν. Τώρα βλέπουμε να κλείνουν με κρατική εντολή και η Ελλάδα να κόβεται στη μέση επί ώρες. Αλήθεια, πού ήταν το Σαββατοκύριακο ο Ελληνας πρωθυπουργός; Δεν θα έπρεπε να συντονίσει το χάος που δημιουργήθηκε;» διερωτήθηκαν από την Ελληνική Λύση. Τα φαινόμενα ήταν γνωστά και έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα, υποστηρίζουν και από το ΜέΡΑ25 προσθέτοντας: «Αυτά συμβαίνουν όταν η “άριστη” διαχείριση συναντά τη μνημονιακή διάλυση της πολιτικής προστασίας, με μια κυβέρνηση “Μήδεια” που τρώει τα παιδιά της».

Πηγή

About kathimerini