Home / Διεθνή / Σόιμπλε: Δεν πρότεινα βοήθεια στην Ελλάδα για Grexit

Σόιμπλε: Δεν πρότεινα βοήθεια στην Ελλάδα για Grexit

Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, σε ερώτηση για το εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Εργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για μια συμφωνία για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, στόχος του οποίου είναι η παραμονή της Ελλάδας στη Ευρωζώνη» τόνισε ο εκπρόσωπος.

Δήλωσε μάλιστα ότι ο χρόνος που απομένει «είναι σίγουρα λίγος».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε από την πλευρά του πως «η Γερμανία θέλει να μπορέσει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απαιτεί από την άλλη πλευρά να προτείνει και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
«Η μπάλα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά» είπε.

Έτινγκερ: Προετοιμαστείτε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκπονήσει σχέδιο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, δήλωσε από το Βερολίνο ο επίτροπος της Γερμανίας στην ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θα πρέπει να εκπονήσουμε ένα έκτακτο σχέδιο επειδή η Ελλάδα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ο Έτινγκερ, επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία και υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του κόμματος.

Πρέπει να διασφαλιστούν «οι προμήθειες ενέργειας, οι μισθοί για τους αστυνομικούς, οι ιατρικές προμήθειες, τα φαρμακευτικά προϊόντα και πολλά ακόμη» είπε.

Σημείωσε ότι η ΕΕ διαθέτει «δοκιμασμένους μηχανισμούς» που μπορούν να βοηθήσουν τα κράτη να καλύψουν βασικές ανάγκες όπως η αστυνομική προστασία και η παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Νομίζω ότι η Κομισιόν χρειάζεται να εκπονήσει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, στην περίπτωση χρεοκοπίας» δήλωσε.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500004893#ref=latestarticles

About basilis progressive