Home / Ειδήσεις / ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής : Η επικοινωνία δεν θα κρύψει την αποτυχία Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής : Η επικοινωνία δεν θα κρύψει την αποτυχία Μητσοτάκη

Για αποτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα σχόλια του Στέλιου Πέτσα για την ανάρτηση Τσίπρα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για το τι θα συζητήσει η Ελλάδα με την Τουρκία στις διερευνητικές.

Τα εθνικά δεν προσφέρονται για επικοινωνία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει ως εξής:

«Πριν ο κ. Πέτσας μιλήσει για «εσωκομματικά προβλήματα», τον καλούμε να μας πει πότε επιτέλους θα φέρουν προς κύρωση στη Βουλή τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, τις οποίες αποφεύγει γιατί απειλούν τον κ. Μητσοτάκη με καταψήφιση οι βουλευτές του.

Όσον αφορά την αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να εξασφαλίσει έστω και αναφορά στην απειλή μέτρων για ενδεχόμενες νέες επιθετικές ενέργειες έναντι της Ελλάδας, κάτι το οποίο είχε εξασφαλιστεί για την Κύπρο τον Ιούνιο του 2019 από τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Κύπρου, δεν θα του θυμίσουμε ότι ο ίδιος διαφήμιζε «κυρώσεις που θα δαγκώνουν». Τον παραπέμπουμε απλά – δυστυχώς – στην μακροσκελή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος που δεν θεωρεί καν αναγκαίο να σχολιάσει το κομμάτι των συμπερασμάτων που αφορά την Ελλάδα.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους, τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να είναι μόνο επικοινωνία.

Και ας απαντήσουν στην Τουρκία αν στις διερευνητικές θα συζητηθούν «όλα τα εκκρεμή ζητήματα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως ισχυρίζεται το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Σωσίβιο

«Ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας» τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θλιβερή εξαίρεση, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου» αναφέρει ο κ. Πέτσας και προσθέτει: «καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα».

Φεύγει με άδεια χέρια

Είχε προηγηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εκτόξευσε πυρά κατά της κυβέρνησης με φόντο τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

«Για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδεια χέρια. Όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδεια χέρια. Όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα; Και μάλιστα τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά την αναχώρηση Πομπέο από την Ελλάδα».

«Όσο δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμφώνησε, υπέγραψε και υπογράφει στο Βερολίνο, θα τα αποδίδουμε όλα αυτά στην απλή σύμπτωση», σχολιάζει.

Πηγή

About ingr