Home / Ειδήσεις / Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Ένας τριαντατετράχρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ως μέλος κυκλώματος που μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς προς το εσωτερικό της χώρας, συνελήφθη χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ανάληψης, για τη μεταφορά συνολικά δέκα μεταναστών, έξι εκ των οποίων ήταν ανήλικοι και τρεις εξ αυτών ήταν κρυμμένοι στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα,σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αλλοδαποί είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό σε μέλη του κυκλώματος για να μεταφερθούν στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο τριαντατριάχρονος αντιστάθηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει, απωθώντας τους αστυνομικούς χωρίς αποτέλεσμα. Αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και ένα κινητό καρτοτηλέφωνο με δύο κάρτες που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τις συνεννοήσεις του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, όπως και κατά των υπολοίπων που αναζητούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, της αντίστασης, της παράνομης μεταφορά μεταναστών και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

About Andreas Chondros