Home / Διεθνή / Συνελήφθησαν στα τουρκοσυριακά σύνορα 23 ύποπτοι τζιχαντιστές και 21 παιδιά

Συνελήφθησαν στα τουρκοσυριακά σύνορα 23 ύποπτοι τζιχαντιστές και 21 παιδιά

Άγκυρα, Τουρκία
Τούρκοι τρατιώτες συνέλαβαν 23 ύποπτους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο τουρκικός στρατός.

Οι ύποπτοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, συνελήφθησαν το Σάββατο, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία περνώντας από την περιοχή του Ελμπεϊλί, στην επαρχία του Κιλίς (νοτιοανατολικά).

«Είκοσι τρεις ύποπτοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] συνελήφθησαν μαζί με 21 παιδιά» ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Τουρκία έχει κληθεί από τους δυτικούς συμμάχους να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη ροή των τζιχαντιστών που περνούν τα σύνορά της προερχόμενοι από τη Συρία.

Καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί στο έδαφός της από σειρά αιματηρών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της και ο στρατός ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή έξι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και οκτώ παιδιά που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

About admin