Home / Ειδήσεις / Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση

Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση

Συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 159ης Συνοδικής Περιόδου.

Μετά την ιερή ακολουθία για την έναρξη των εργασιών της Συνόδου πραγματοποιήθηκε ομιλία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος καλωσόρισε τα νέα μέλη της ΔΙΣ και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας.

Εκ μέρους των συνοδικών συνέδρων έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο οποίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτής της Συνοδικής Περιόδου θα υπάρξει άψογη συνεργασία.

Μετά την επικύρωση των πρακτικών της εξουσιοδοτήσεως από τη λήξη της προηγούμενης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Επιπρόσθετα, διορίσθηκαν οι συνοδικοί σύνδεσμοι-μέλη των Συνοδικών Επιτροπών κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, καθώς και τα συνοδικά μέλη στα διοικητικά συμβούλια Αποστολικής Διακονίας, Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης, έγινε η συγκρότηση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Εκκλησίας (ΑΥΣΕ) και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ειδικότερα, ως συνοδικοί σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών, διορίσθηκαν: Στη Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας, ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος. Στη Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος. Στη Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος. Στη Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Στη Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βίου ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.

About m bonsu