Home / Πολιτική / Συνάντηση Δένδια – Tajani: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ανατ. Μεσόγειο και Τουρκολιβυκό 

Συνάντηση Δένδια – Tajani: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ανατ. Μεσόγειο και Τουρκολιβυκό 

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Antonio Tajani είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια των πρόσφατων συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες στη Ρώμη τον Νοέμβριο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν μεταξύ άλλων, η στενή συνεργασία των δύο χωρών και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

 

Σε συνέχεια των πρόσφατων συνομιλιών στη Ρώμη τον Νοέμβριο, συναντήθηκα σήμερα @GreeceMFA με τον Αν.ΠΘ & ΥΠΕΞ Ιταλίας, Antonio Tajani. Στο επίκεντρο η στενή συνεργασία 🇬🇷-🇮🇹 και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο & Λιβύη. (1/2) pic.twitter.com/brid7fQtj2

— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 2, 2022

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας πριν από τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του προέβη σε δήλωση σχετικά με τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος ιταλικής Πρεσβείας, στην οποία αναφέρει ότι: «Θα ήθελα να σας μεταφέρω την πιο έντονη καταδίκη, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, της βομβιστικής επίθεσης κατά του αυτοκινήτου στελέχους της Ιταλικής Πρεσβείας. Θα ήθελα να σας πω ότι η Kυβέρνησή μας, αλλά και η ελληνική κοινωνία, βδελύσσεται από το συγκεκριμένο γεγονός και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Θα ήθελα να μεταφέρω την πιο έντονη καταδίκη από την 🇬🇷 Κυβέρνηση, της επίθεσης κατά του αυτοκινήτου στελέχους της 🇮🇹 Πρεσβείας. H Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη (δήλωση στη συνάντηση με τον Αν. Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ 🇮🇹 A. Tajani). pic.twitter.com/6pN392pAk3
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 2, 2022

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview