Home / Πολιτισμός / Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop

Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι She She Pop

Μία γυναικεία κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 1993 στο Βερολίνο, για να κατακτήσει έκτοτε την Ευρώπη, έρχεται για πρώτη στην Ελλάδα, καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στις σκηνοθεσίες τους, που χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα από χιούμορ και νεανική αδιαλλαξία, αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, oι She She Pop δεν διστάζουν να αναδείξουν κοινωνικά ζητήματα μέσα από τα δικά τους βιώματα.

Λειτουργούν έξω από τις ιεραρχικές δομές του θεάτρου ρεπερτορίου: χωρίς την προσφυγή σε σκηνοθέτη, συγγραφέα ή ηθοποιούς, οι παραστάσεις τους έχουν έντονα πειραματικό χαρακτήρα, με προϋπόθεση την άμεση και ενεργή συμμετοχή του κοινού.

«Ποιες ήμασταν; Ποιες είμαστε; Γιατί γίναμε έτσι;». Μέσα από αυτά τα ερωτήματα προέκυψε το «Schubladen» που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απόψε και αύριο (11-12 Ιουλίου) στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). Στο « Schubladen » (που σημαίνει «συρτάρια» στα γερμανικά), οι προσωπικές συγκρούσεις περικλείουν μια ιστορική διάσταση, παραπέμποντας στο δράμα της γερμανικής επανένωσης μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (φοιτητικό, 65+), 5ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ).

About totritomati